NEWS
valfresco

Lovrečanima uvijek aktualna komunalna problematika

18.02.2006. 00:00; Učitavanja: 45; Početna / Politika / Lovrečanima uvijek aktualna komunalna problematika

Edo Matošević, vijećnik Nezavisne liste Sanje Matošević, opetovano se zanimao za sanaciju ceste i bankina u naselju Selina. Načelnik Branko Zgrablić rekao je da su o tome obavijestili Županijsku upravu za ceste, ali nemaju povratnih informacija. SDP-ovac Marijan Vasić izvijestio je kolege da su on i njegov susjed voljni autobusnu kućicu u Kloštru sami popraviti (skinuti lim i postaviti pleksiglas), ako im Općina nabavi materijal. Vijećnik Vasić pitao je zašto troje djece koja pohađaju školu u Vrsaru plaćaju marendu, a ne bi trebali, te kad će biti sljedeća sjednica Odbora za financije i gdje je proračunski novac (i kamate) što se samo prenose iz godine u godinu.

– Prijedlog je za pohvalu, ali moramo provjeriti kako je to moguće izvesti, odgovorio je načelnik na dobru volju vijećnika da popravi kućicu na autobusnoj stanici, a navode o plaćanju marende treba provjeriti pa će vijećnik dobiti pisani odgovor. Odbor za financije sastaje se po potrebi, a novac što se prenosi iz prethodne godine koristi se za rješavanje tekućih problema, rekao je načelnik.

Nezavisna vijećnica Sanja Matošević pitala je što je s bagerom za sanaciju jame, davno obećanom mještanima sela Krunčići. Branko Zgrablić rekao je da je taj posao već obavljen, a ako opet ima smeća, to treba javiti. Vijećnica se raspitivala i o mogućnosti postavljanja velikog kontejnera u tom selu, na što je načelnik odgovorio da će ga uskoro dobiti, ali treba dogovoriti lokaciju. Drugi SDP-ov vijećnik Milan Žužić upozorio je da uz nove vikendice, kojih ima sve više na području ove općine, investitori grade zidiće uz put. Neki od njih, čini mu se, ne drže se pravila pa bi se moglo desiti da stupovi za javnu rasvjetu budu van putova.

– Vodi li se dovoljno računa o širini putova dok je još vrijeme, pitao je Žužić. Načelnik je odgovorio da se o tome vodi računa prigodom izdavanja lokacijskih dozvola, a rukovode se principom da zidić bude metar do dva od asfaltiranog puta. Ako na terenu postoje drugačije situacije, trebat će odmah reagirati.

Lino Užila, vijećnik IDS-a, upozorio je da mještani sela Bralići i Delići trebaju nekoliko kamiona jalovine. Pitao je i dokle se stiglo u prikupljanju ponuda za kućice uz autobusna stajališta u Gradini, ukazao na nedovoljan broj kontejnera u Flengima i zanimao se što je s nabavom opreme za dječje igralište. Upozorio je i da se novi općinski automobil parkira u neadekvatnim uvjetima. Što se auta tiče, načelnik mu je zahvalio na opasci, a kontejnera će biti dovoljno kad Usluzi stigne nova pošiljka. Za autobusne kućice traže se ponude, a put prema Bralićima i Delićima sanirat će se zajedno s ostalima. Pročelnik Roberto Bulešić rekao je da treba konačno utvrditi što će se točno napraviti na dječjem igralištu u Flengima. Vijećnik Užila odgovorio je da su se o tome definitivno dogovorili na sjednici Vijeća prije dva mjeseca, na što je načelnik rekao da onda shodno tomu treba i postupiti.

Matošević je predložila i da se obnovi krov stare škole u Krunčićima, odnosno da se objavi natječaj za davanje te zgrade u najam, makar »za probu«, da bi vidjeli ima li zainteresiranih. Zgrablić je rekao da, poučeni dosadašnjim iskustvom, bez bankovnih jamstava ili deponiranja godišnje najamnine zgradu više nikome ne daju u najam.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S