Best of Poreč

Loris Peršurić kandidat za gradonačelnika Poreča

171112661_1094127614424722_860249538018618689_n
09.04.2021. 18:11; ; Početna / Politika / Loris Peršurić kandidat za gradonačelnika Poreča

Aktualni gradonačelnik Poreča Loris Peršurić IDS-ov je kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima u svibnju ove godine. Odluku je jednoglasno podržalo predsjedništvo porečke podružnice, kao i svih deset lokalnih ogranaka ove stranke.

– U protekle četiri godine napravili smo puno za naš Poreč. Realizirali smo generacijske projekte poput izgradnje nove osnovne škole i dvorane Finida, nove škole i dvorane u Žbandaju te sada nam sva djeca idu ujutro u školu. Izgradili smo čak tri nova vrtića i jaslica – u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju. Uredili smo i vratili građane na našu prekrasnu rivu. Gradili smo i obnavljali prometnu infrastrukturu poput gradske zaobilaznice i lokalnih cesta, te širili kanalizacijsku mrežu po svim naseljima, pa smo s pokrivenosti došli do 92%. Istovremeno, ostali smo grad koji brine o svakom svom stanovniku i pomaže svim generacijama. Zadržali smo ili dodatno povisili davanja za socijalne, obrazovne, sportske i zdravstvene programe. Najbolji dokaz svega što je napravljeno je činjenica da smo dvije godine zaredom proglašeni gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj.

Iako je puno toga napravljeno, napominje Peršurić, puno je toga još pred nama.

– Nastavljamo u još jačem ritmu. U iduće četiri godine proširit ćemo Dom za starije i nemoćne osobe i razviti uslugu njege u kući za naše starije sugrađane. Oni su naš grad koji volimo, svojim radom stvarali i oblikovali te je naša dužnost i obaveza da im uzvratimo s ljubavlju i brigom, ali nećemo pritom zaboraviti i sve ostale generacije. Vrlo nam je važno da ostanemo grad koji s osobitom pažnjom i ponosom vodi računa o svim svojim sugrađanima, posebno najosjetljivijima među nama.

Nastavljamo s projektom uređenja Peškere, donošenjem urbanističkog plana uređenja tog prostora uz konzultacije i suradnju s građanima. Dovest ćemo kanalizacijsku mrežu u preostala naselja, nastaviti s obnovom prometnica, uređenjem starogradske jezgre i rive, te izgraditi nogometni kampus. Ulagat ćemo u brojne manje, a opet jednako važne projekte za ravnomjerno razvijanje svih naših mjesnih odbora.

– Kao i do sada bit ću non stop dostupan i otvoren za sve svoje sugrađane. Nastavljamo s radom s još više energije, svom snagom naprijed za Poreč!, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić.

Regional express.hr

 

Oznake:
izbori2021
Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani