NEWS

LORIS PERŠURIĆ (IDS) PREDSTAVIO PRVI DIO SVOG PROGRAMA ZA POREČ: Prioritet je kanalizacijska mreža u okolnim naseljima, obnova ceste LaCop – Parens te lokalna međuobilaznica

loris-persuris2021
20.04.2021. 23:15; ; Početna / Politika / LORIS PERŠURIĆ (IDS) PREDSTAVIO PRVI DIO SVOG PROGRAMA ZA POREČ: Prioritet je kanalizacijska mreža u okolnim naseljima, obnova ceste LaCop – Parens te lokalna međuobilaznica

“Zadnjih godina puno je napravljeno, ali je puno toga pred nama, poručio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić na predstavljanju prve točke programa, koja se odnosi na infrastrukturu i zaštitu okoliša.

Istaknuo je da je u potpunosti dovršena porečka zaobilaznica, koja je na sebe preuzela gotovo 50% gradskog prometa te je broj prometnih nesreća na nekadašnjim crnim točkama smanjen tri puta. Izgradnjom kanalizacijske mreže pokrilo se više od 92% svih naselja s kanalizacijskom mrežom, a dovršava se i izgradnja modernih pročistača otpadnih voda, vrijednost projekta prelazi 500 milijuna kuna, a financira se kroz EU fondove. Uređena je gradska riva koja je postala mjesto okupljanja i novi “dnevni boravak”.

– Što se tiče prometne infrastrukture, izgradili smo ceste OŠ Finida – Facinka, uredili Cresku ulicu, obnovili lokalne ceste Kukci-Stranići, St. Portun-Antonci-Kosinožići, Žbandaj-Šušnjići, izgradili rotore u Baderni, na Facinki i kod TUŠ Antona štifanića. Uređene su plaže na Materadi, na Gradskom kupalištu i u Špadićima, dok su zamjenom stare rasvjete s novih 1650 svjetiljki LED rasvjete osigurane uštede od 76%. Kroz suradnju s građanima i vlasnicima objekata srušeni su i uklonjeni nekadašnji Servo Mihalj i stari hotel u Červaru, rekao je Peršurić.

Rekao je da je puno toga napravljeno te izdvojio šest prioriteta za predstojeće razdoblje.

– Nastavit ćemo ulagati u prometnu infrastrukturu kako bismo rasteretili neke od postojećih pravaca. Izgradnja međuzaobilaznice Rident – Gulići – OŠ Finida – M. Vlašića – Vukovarska te izgradnja poveznice Gornji Špadići – Materada neki su od prioriteta, kao i obnova ceste LaCop – Parens. Prioritet je s postojećih 92% pokrivenosti kanalizacijskom mrežom doći do 100% pokrivenosti u svim našim naseljima, rekao je Peršurić, napomenuvši da će Poreč nastaviti biti istarski provodnik u zelenim projektima – od zaštite zelenih zona, dodatnog pošumljavanja, energetske učinkovitosti do pokretanja pilot projekta javnog prijevoza elektro-busom financiranim EU sredstvima te izgradnje pješačke komunikacije između prigradskih naselja i grada.

Već su ugovorena sredstva za projekt širokopojasnog interneta na području cijele Poreštine, čija realizacija kreće u ovoj godini i koja će omogućiti svakom kućanstvu veće brzine interneta.

– Želimo pokrenuti izradu UPU-a područja Peškera, vrlo važnog dijela grada za koji smo svi vezani. Upravo zato, važno nam je da se svi uključe. Nastavit ćemo s ulaganjem u infrastrukturu i zaštitu okoliša jer je to ulaganje u sigurnu budućnost našega grada i generacije koje dolaze iza nas, zaključio je Peršurić.

Oznake:
izbori2021
Print Friendly, PDF & Email