Kreće obnova prometnice LaCop – Parens ! Rok dovršetka radova je 45 dana

trenutno stanje (1)
20.04.2021. 18:12; ; Početna / Slider / Kreće obnova prometnice LaCop – Parens ! Rok dovršetka radova je 45 dana

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić potpisao je danas s Vladom Švabom iz tvrtke CPK d.d. ugovor o izvanrednom održavanju NC PO-180, odnosno, obnovi prometnice LaCop – Parens. Kako je naglašeno tijekom potpisivanja, radi se o dionici nekadašnje državne D75 ceste, koja je izgradnjom porečke zaobilaznice u punom profilu, došla pod lokalnu ingerenciju.

Projekt obnove podrazumijeva rekonstrukciju kolničke rekonstrukcije u pravcu sjever – jug: od kružnog raskrižja na ulici M. Vlašića kod centra LaCop do križanja s kružnim raskrižjem Parens, te pravac istok – zapad: od križanja s ulicom B. Parentin do križanja s ulicom koja vodi do Obrtničkog doma.

Planirana je rekonstrukcija kolničke konstrukcije u dužini od oko pola kilometra, zamjena dotrajale semaforske opreme, signalnog uređaja i ostale pripadajuće opreme. Na sva četiri privoza u zoni raskrižja su planirani nogostupi širine 2,00 m, koji su prošireni zbog veće sigurnosti pješaka, a dodaje se nogostup na sjeveroistočnom dijelu raskrižja i pješački prijelaz. 

Ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 milijuna kuna + PDV, izvođač radova CPK d.d. iz Kopra odabran je kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave, dok će nadzor vršiti porečka tvrtka V.T.M. d.o.o. Rok za dovršetak radova je 45 dana.

– Dovršetkom ove dionice imat ćemo u potpunosti obnovljene glavne prometne pravce u gradu., rekao je gradonačelnik Peršurić, podsjetivši kako je već ranije obnovljena dionica nekadašnje D75 kroz grad, dok je 2017. porečka zaobilaznica dovršena u punom profilu.

– Dovršena je nedavno i sanacija Creske ulice, dok je u planu za dalje nastavak obnove lokalnih cesta kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste u čijoj su ingerenciji, ali i rasterećivanje nekih od glavnih prometnih pravaca poput Ulice Mate Vlašića izgradnjom međuzaobilaznice Rident – Gulići – OŠ Finida – Ul. Mate Vlašića – Vukovarska ulica.

Priprema gradilišta krenut će već ovoga tjedna, te će se tijekom trajanja radova promet odvijati obilaznim pravcima. Mole se svi sudionici u prometu za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email