Ljubitelji čokolade, vina i sporta proveli predivan vikend u Brtonigli

Choco Fest (20)
19.02.2023. 19:38; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Ljubitelji čokolade, vina i sporta proveli predivan vikend u Brtonigli

U nedjelju 19.veljače priveden je kraju Choco Fest, dvodnevni događaj koji je privukao veliki broj čokoljupaca iz raznih zemalja.

Posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi čokolade i čokoladnih proizvoda koja se nudila na štandovima smještenim u prostorijama brtoniškog muzeja. Osim klasičnih čokoladnih tabli prisutne su bile i razne druge slastice od čokolade, neizostavne praline i sl., a našli su se i specifični proizvodi kao npr. maska od čokolade kojoj je namjena bila ukrasna.

Događaj je obogaćen prisustvom raznih vinara i proizvođača likera na štandovima, a dodatnu zanimljivost događaju da li su popratni sadržaji vezani uz vino i čokoladu.

Vili Radonić iz VR Choco Art prikazao je proces prirodnog načina proizvodnje čokolade, gdje su se mnogi posjetitelji manifestacije, po prvi puta susreli sa zrnom kakaa u sklopu radionice „Bean to bar“ i naučili mnoge zanimljivosti o čokoladi.

Ne manje interesantna bila je prezentacija izrade čokoladnih pralina Porečanke Kristine Jehnić  iz umjetničkog ateljea KJ Pastry, privukavši veliki broj ljudi. Svoje unikatne proizvode oslikavala je kistovima prethodno umočenima u posudice s raznim bojama.

No, slikalo se i u sklopu radionice Art & Wine, akademske slikarice Mirne Sišul, gdje učesnici su raznim tehnikama slikali i pritom uživali u čaši vina.

Sišul je također vodila još jednu istoimenu radionicu gdje se izrađivao vrlo zanimljiv nakit kroz višesatni rad.

Osim čokoladnih delicija, na manifestaciji je bio prisutan tzv. „Poluotok“, istarskog dvojca koji je pripremao hranu na poseban/ukusniji način i to u prigodno uređenom prostoru, gdje se osjećao onaj starinski štih, obogaćen s duom Gram Zvuka, koji su muziku puštali putem gramofonskih ploča, a nakon njih je na scenu nastupio Little Whisper. Isti je uz poznate hitove održavao vrlo visoki nivo zabave do kasno navečer.

Trčalo se po brtoniškim i susjednim šumama

Brtonigla, je istoga vikenda bila domaćin još jednog događaja. Riječ je orijentacionoj utrci pod nazivom Brtonigla Adventure trek, gdje oko 200 učesnika se natjecalo u tri utrke različite dužine i intenziteta. Fun & run (10,5km) i Challenger (25km) imale su start u Brtonigli dok Challenger  (43km) je krenula iz Grožnjana. U konačnici su sve tri utrke završile u Brtonigli, a plasmani su bili slijedeći:

ULTRA – muškarci

1.Andraž Hribar SRK Puls Pula Slovenia

2.Sandro Ljubičić DRK Šijanska Croatia

3.Klemen Udovič Pustolovec Rajd Intersport Slovenia

 

ULTRA – žene

1 Barbara Jolic Pustolovec Rajd Slovenia

2 Paula Vrdoljak AK SLJEME Croatia

3 KristinaTenšek AK Sljeme Croatia

 

CHALLENGER – muškarci

 1. Igor Rudan DRK Šijanska Croatia
 2. Ervin Radulović DRK Šijanska Croatia
 3. Gregor Zupan Pustolovec Rajd Slovenia

 

CHALLENGER – žene

 1. Lea Brečević VK Adriaco Croatia
 2. Kristina Ljevar Srk Alba Croatia
 3. Adriana Ferletta DSR Run&Fun Croatia

 

FUN & RUN – muškarci

 1. Ivan Diklic Srk Running Fox Croatia
 2. Marijan Dželalija SRK Running Fox Croatia
 3. Aljoša Žnidaršič Slovenia

 

FUN & RUN – žene

 1. Daria Škrinjar SRK Running Fox Croatia
 2. Nina Ladavac Bosonogo društvo / Pazinski sp Croatia
 3. Indira Picco Srk Running Fox Croatia

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email