NEWS

Lionsi i ronioci Poreča za čisto podmorje porečke rive

iz prošlih akcija
16.09.2020. 21:06; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Lionsi i ronioci Poreča za čisto podmorje porečke rive

U nedjelju 20.rujna 2020 g. sa početkom u 10 sati   Lions klub Poreč i Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč organiziraju akciju čišćenja podmorja porečke luke – rive od Hotela Palazzo do lukobrana-gata sa kojeg polazi brod za otok Sv.Nikola.

 Akcija se organizira u povodu mjeseca ekologije koji je proglasila naša Lions clubs international organizacija kao i Distrikt 126 Hrvatska koji istovremeno organizira čišćenje podmorja na otoku Hvaru.

Ronilački klub Poreč ovu aktivnost provodi već dugi niz godina, a po prvi puta će mu u tom poslu pomoći i porečki Lionsi.

Ronioci bi ronili i prikupljali otpad u podmorju i iznijeli ga na rivu, a Lionsi i naši mladi Leići bi im pomagali skupiti otpad i ubaciti u kontejnere koje će komunalno poduzeće Usluga d.o.o. Poreč postaviti na rivi.
Akcija se provodi i uz podršku Lučke uprave Poreč

Nakon akcije bi se u prostorima Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč organiziralo zajedničko druženje svih ronilaca i Lionsa , sudionika ove ekološke akcije.

Sretni smo što možemo doprinijeti čišćenju podmorja za dobrobit i očuvanje prirode našeg Jadrana i obale Istre i osvješćivanju te potrebe kod svih građana i posjetitelja našeg predivnog mora.

Udružimo snage za čisto podmorje i obalu.

 

Đek Šurija

predsjednik LC Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email