NEWS

Lions Klub Poreč organizirao akciju branja maslina u „Masliniku dobrote“

1-za kolaž
25.10.2021. 12:06; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Lions Klub Poreč organizirao akciju branja maslina u „Masliniku dobrote“

Članovi LC Poreč prije nekoliko su godina, zajedno sa članovima LC Zrinjevac iz Zagreba, pokrenuli projekt „Maslinik dobrote“. Tako su jednom velikom akcijom zasadili 100 maslina u Bajkinima, kod dugogodišnjih članova porečkih Lionsa, vinara Ines i Marina Rossija.

Lionsi su postavili za cilj da od prodaje dobivenog ulja svake godine stipendiraju jednog studenta na Višoj poljoprivrednoj školi u Poreču.
Taj cilj su već realizirali, i prva studentica je uspješno okončala svoj studij.

U toku je natječaj za slijedeću stipendiju.

Protekle subote su porečki Lionsi, zajedno sa svojim gostima, članovima Lions Klubova iz Zagreba, Rijeke, Opatije, Lovrana, Pule, Novigrada,Valpova,Slavonskog Broda i Lions prijatelja iz Slovenije obavili ovogodišnju berbu maslina i time nastavili kontinuitet ovog uspješnog projekta koji će još jednom studentu dati podršku da uspješno dođe do željene diplome.

Tako se u Bajkinima okupilo oko 50-tak vrijednih hrvatskih Lionsa i njihovih prijatelja, koji su u dobroj atmosferi i sa puno elana uživali u branju maslina, dobrom društvu i lijepom sunčanom danu. Nakon završene berbe, svi su se okrijepili uz čašu dobrog vina i bogati ručak. A nije nedostajalo ni pjesme i plesa.

 

Snježana Gutbier – Vidović

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email