NEWS
HALF MARATON S

Gotovo 1200 sudionika na Europskom mažoret- i twirling prvenstvu u Poreču

hrvatska reprezentacija
25.10.2021. 10:54; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gotovo 1200 sudionika na Europskom mažoret- i twirling prvenstvu u Poreču

Poreč je proteklog tjedna bio domaćin Europskog natjecanja u mažoret plesu i twirlingu, koje se održalo u dvoranama Žatika i Intersport centar, te okupilo gotovo 1200 sudionika iz petnaest država. Prve su se, od sredine tjedna do petka takmičile mažoretkinje, a paralelno se do kraja tjedna odvijalo i prvenstvo u twirlingu, oba natjecanja po kapom Hrvatskog twirling i Hrvatskog mažoret saveza i europske i svjetske organizacije NBTA i WFNBTA (World Federation of National Baton and Twirling Association)

Poreč je četvrtu godinu za redom domaćin natjecanjima ovih sportova na državnoj i europskoj razini, koji organizatori kako kažu, vole kako zbog ponude, tako i dvorana koje pružaju izvrsne uvjete za natjecanje.

U Europskom prvenstvu u mažoretu natjecateljice su se iskazale u duetima i solo točkama, dok su se u natjecanju u twirlingu natjecatelji takmičili u disciplinama poput rythmic twirling, team dance twirling, te solo baton. Inače twirling je disciplina koja se izvodi uz glazbu, pojedinačno ili u skupinama i u posljednje je vrijeme vrlo popularan kod djevojaka i dječaka širom svijeta. Nastao je iz mažoretskih elemenata, a objedinjuje neke od elemenata ritmičke gimnastike, plesne korake i virtuoznu vrtnju mažoretskog štapa. Uvježbavaju se i baletni koraci kao i elementi iz modernih i latino-američkih plesova.

Dobrodošlicu natjecateljicama i natjecateljima zaželio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić, te izrazio zadovoljstvo povratkom sportskih manifestacija u Poreč u posezoni, koja će se prema najavama nastaviti i dalje.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email