NEWS

Lions club Poreč poklonio svojem gradu humanitarni koncert Opera Gala

120 mpp
28.04.2024. 12:05; ; Početna / Kultura / Lions club Poreč poklonio svojem gradu humanitarni koncert Opera Gala

U subotu 27.04.2024 g. u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreča, povodom proslave Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča u organizaciji Lions kluba Poreč održan je  humanitarni koncert „OPERA GALA“. 

Na početku koncerta prisutnima su se obratili predsjednik kluba Slavoljub Katančević, guverner Distrikta 126 Hrvatska Milorad Stanić, Nataša Basanić Čuš,  predsjednica Društva Invalida Poreč i gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Loris Peršurić.

Na koncertu su posjetitelji imali priliku uživati u predivnim glasovima Nele Šarić, solistice opere HNK u Splitu iz Šibenika i članice LC Zadar, Patricie Žudetić iz Višnjana, studentice završne godine klasičnog solo pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu (klasi prof. M. Grđan) i Vladimira Garića iz Splita , solist u HNK Split, u pratnji pijanistice Gordane Pavić iz Šibenika, profesorice pri Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku.

Bila je to večer za uživanje i radost življenja u kojoj su uživali mnogi građani Poreča i drugih mjesta.

Koncert je imao i  humanitarnu  namjenu jer su posjetitelji svojim donacijama osigurali sredstva za nabavku prijeko potrebnih mobilnih kreveta za posudionicu palijativne skrbi Društva invalida Poreč za potrebite građane. Prikupljanjem sredstva kupit će se prenosivi, sklopivi, bolnički kreveti za korištenje u kućnim uvjetima, čiji su potencijalni korisnici svi žitelji Poreča i okolnih općina.

U akciju prikupljanja sredstva se možete uključiti i dalje, stoga Vas pozivamo da ukoliko to želite uplatite sredstva na broj računa Lions kluba Poreč za donacije : IBAN HR6323800061510001910 (za palijativnu skrb).

Lions klub Poreč zahvaljuje svima koji su doprinijeli organizaciji ovog koncerta, prije svega izvođačima, Gradu Poreču, TZ Grada Poreča, Pučkom otvorenom učilištu, studiju Lorem Ipsum iz Kaštelira, Manuelu Paljuhu na predivnim fotografijama  kao i medijima koji su nam puno pomogli da ovaj događaj bude uspješan.

Zahvaljujemo svim donatorima koji su sredstva uplatili do sada ili će to tek učiniti.

LC Poreč

foto: Manuel Paljuh

Print Friendly, PDF & Email