NEWS

Lions Club Poreč i ove godine poziva učenike srednjih i osnovnih škola Istre da učestvuju u Likovnom natječaju

Umjetnice početkom 20. st.
16.01.2020. 00:12; Učitavanja: 260; Početna / Kultura / Lions Club Poreč i ove godine poziva učenike srednjih i osnovnih škola Istre da učestvuju u Likovnom natječaju

LCLIN 5 je peti  likovni natječaj čiji je organizator i pokrovitelj Lions Club Poreč.
Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju: likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu sredine, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija.
LCLIN 5 je otvoren od 15.01. do 15.03.2020. godine, a po završetku natječaja će naši cijenjeni sugrađani imati priliku da posjete zajedničku izložbu radova nagrađenih učenika.
Rezultati natječaja će biti objavljeni 18.03. 2020, kao i termin i mjesto za dostavljanje radova za izložbu i same izložbe.
I ove godine će Lionsi dodijeliti  učenicima 6  nagrada u vidu Poklon bonova u trgovini “Libar”, koji se mogu realizirati u svakoj filijali trgovine (Poreč, Novigrad, Rovinj ili Žminj).

Ovogodišnji Likovni natječaj nosi naziv: „Dragi kamen“.

  Istra je nezamisliva bez njenog kamena. Od davnina je on dio istarske svakodnevnice. Od njega su kuće, pločnici, crkve, oltari, šterne, kule, kašteli, skulpture, suhozidi oko groblja, maslinika i vinograda i još puno toga.

Generacije su provodile svoje dane sa ovim tihim svjedokom nebrojenih životnih priča.

Balota u svojim stihovima opisuje iskonsku ljubav istarskog čovjeka i njegovu duboku povezanost sa tvrdom bijelom stijenom.

Želja porečkih Lionsa je da nam učenici u slici pokažu svoj doživljaj „Dragog kamena“i tako nam ispričaju svoju priču koja ih veže za ovog strpljivog saputnika…

Prijave i propozicije natječaja učenici mogu dobiti u tajništvu svoje škole ili na facebook stranici Lions Cluba Poreč.
Radujemo se velikom odazivu učenika i njihovim maštovitom radovima.

Svim učenicima i pedagozima želimo uspješnu školsku godinu.

 Lions Club Poreč

LCLIN 2020 – Propozicije natječaja

LCLIN 5- Prijava

Print Friendly, PDF & Email