NEWS

Lijepe vijesti iz Doma za starije i nemoćne osobe Poreč: omogućene posjete korisnicima

04.02.2021. 10:33; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Lijepe vijesti iz Doma za starije i nemoćne osobe Poreč: omogućene posjete korisnicima
porec-dom

Lijepe vijesti stižu iz gradskog Doma za starije i nemoćne osobe Poreč – osamdesetak korisnika od sad može ponovno primati posjete. Posljedica je to popuštanja mjera Stožera na razini države.

– Iako smo oprezni i pomalo zabrinuti povećanom razinom rizika od mogućnosti ulaska virusa u našu ustanovu, moram priznati da smo radi naših korisnika i njihovih obitelji s velikim zadovoljstvom primili vijesti da će naši korisnici ponovo moći vidjeti svoje najmilije i sresti se s njima. Do sada smo brojnim aktivnostima unutar naše ustanove i češćom komunikacijom svim raspoloživim komunikacijskim kanalima pokušali nadomjestiti nemogućnost posjeta članova obitelji korisnicima naše ustanove. Zahvaljujemo se i jednima i drugima na razumijevanju i podršci u ovih dugih godinu dana izolacije., rekla je ravnateljica Doma Tihana Mikulčić.

Posjete korisnicima u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč su od ponedjeljka 1. veljače 2021. ponovo moguće i to temeljem novih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi, (Hrvatski zavod za javno zdravstvo – verzija 11 od 30.siječnja 2021. godine).

Posjete su organizirane skladno važećim epidemiološkim mjerama svaki radni dan tijekom prijepodneva uz prethodnu najavu. U skladu s novim Uputama posjete se organiziraju u vanjskim prostorima pružatelja usluge: terasama Doma i dvorištu-parku Doma. Korisnici kod izlaska u vanjske prostore nose masku. Posjeti su ograničenog trajanja te se organiziraju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak između svih osoba. Posjetioci imaju obvezu cijelo vrijeme nositi masku te se pridržavati drugih mjera zaštite (dezinfekcija ruku i sl.). Omogućene su i posjete nepokretnim korisnicima u unutarnjim prostorima Doma kada iz objektivnih razloga posjet nije moguće organizirati u vanjskim prostorima pružatelja usluga. Posjeti su ograničenog trajanja te se organiziraju prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Posjetitelji i korisnici imaju obvezu cijelo vrijeme nositi masku te se pridržavati svih mjera zaštite.

O posjetima Dom je obavezan voditi evidenciju dnevnu evidenciju. Osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, utvrđena zaraza bolešću COVID-19 ili koji imaju simptome karakteristične za COVID-19 ne mogu doći u posjetu korisnicima.

– Do sada je u našoj ustanovi u potpunosti cijepljeno 68 korisnika na stalnom smještaju i 6 korisnika poludnevnog boravka, odnosno 86% od ukupnog broja trenutno smještenih na trajnom smještaju i cca 50 % od ukupnog broja korisnica poludnevnog boravka.

Nadamo se da je najgore iza nas i da ćemo u narednom razdoblju samo ublažavati a ne povećavati mjere opreza radi sve bolje epidemiološke situacije., zaključila je Mikulčić.

Print Friendly, PDF & Email