Članovi predsjedništva svjetske organizacije sommeliera za vikend u Istri

01.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Članovi predsjedništva svjetske organizacije sommeliera za vikend u Istri
465somelierHR.jpg

Hrvatski sommelier klub je neprofitna udruga građana koja djeluje u Hrvatskoj od 1993. godine, a članom Svjetskog udruženja sommeliera postaje 1994. godine.

Sastanci predsjedništva ASI-a čiji se ured nalazi u mjestu San Colombano al Lambro, pokraj Milana u Italiji, održavaju se nekoliko puta tijekom godine, prema potrebi, uglavnom u sjedištu udruge, no ponekad se sastanak održava i u nekoj od zemalja članica. Čast da ugosti predsjedništvo, ovog je puta iskazana Hrvatskoj.

Uz gosp. Giuseppea Vaccarinija, donedavnog predsjednika ASI-a, a sada delegiranog direktora ASI-a (direttore delegato) koji nas je već imao priliku posjetiti, novi predsjednik, gosp. Kostas Touloumzis, te ostali članovi predsjedništva po prvi puta dolaze u Istru i Hrvatsku. Njima će se pridružiti i gosp. Ninoslav Dusper, inače počasni predsjednik HSK i također član predsjedništva ASI-a u svojstvu predsjednika marketinškog odbora ovog udruženja.

Naše će goste u Bujama dočekati predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, gosp. Veljko Ostojić, a budući da u Istru pristižu u ranim večernjim satima, dobrodošlicu će im, uz večeru u restoranu Marino u Kremenju, poželjeti vrsni vinari ovog dijela regije, Franko Kozlović i Marino Markežić (Kabola).

Subota je dan predviđen za radni dio boravka u Istri pa će gosti tek u kasnim poslijepodnevnim satima biti u mogućnosti posjetiti i razgledati Rovinj i potom Limski kanal, a nakon posjeta podrumu Matošević, slijedi večera u restoranu Valsabbion u Pješčanoj Uvali. Tijekom nedjelje, prije no što napuste Istru, goste iz ASI-a odvest ćemo i u kraći obilazak Pule i razgled Poreča.

Glavna zadaća HSK je napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva. To podrazumijeva i promociju hrvatskog vinarstva, kao i prezentaciju Hrvatske u što boljem turističkom, ugostiteljskom i vinarskom svjetlu u svijetu, a uz sudjelovanje na natjecanjima, ovakva se promocija uspješno ostvaruje upravo i ovakvim sastancima u organizaciji Međunarodnog udruženja sommeliera.

Vesna Ivanović, tajnica HSK

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email