NEWS
valfresco

Član komisije za izradu smjernica razvoja sporta, gosp. Požarić, je na pressici stranke prezentirao materijal pod nazivom Smjernice razvoja sporta u gradu od 2005. do 2025. bez prethodnog odobrenja SZGP

10.02.2006. 00:00; Učitavanja: 28; Početna / Sport / Član komisije za izradu smjernica razvoja sporta, gosp. Požarić, je na pressici stranke prezentirao materijal pod nazivom Smjernice razvoja sporta u gradu od 2005. do 2025. bez prethodnog odobrenja SZGP

Komisija nije stranačko tijelo, Izvršni odbor također nije stranačko tijelo, a navedeni materijal je tek u prvoj radnoj fazi. Nije jasno kojim pravom je gosp. Požarić  prezentirao takav materijal na press konferenciji  (Glas Istre, 9.2.06.) stranke čiji je sada član, pa smo za mišljenje pitali predsjednika Zajednice sportskih udruga Poreča, gosp. Milana Markežića, koji nam je vrlo kratko i jasno rekao da se: „Sportska zajednica ograđuje od takvog istupa i da je osobno već razgovarao sa gsop. Požarićem te ga upozorio na nekorektan iskorak“.

Istog su mišljenja i druga dva člana navedene komisije, posebno zato jer  „Smjernice“ još nisu niti približno izrađene da bi se mogle javno prezentirati, već su tek u radnoj fazi.

Obećano nam je kako će odmah nakon što materijal bude dovoljno kvalitetno izrađen, isti biti prezentiran javnosti kroz medije.

Mišljenja smo kako bi svakako bilo najkvalitetnije rješenje da se politika ipak ne miješa u sport, a posebno ne u takvim problematikama kao što su strateški dvadesetogodišnji razvoj sporta jednog Poreča i okolice.

Print Friendly, PDF & Email