NEWS
Best of Poreč

Labirint filantropije stiže u Poreč

04.10.2016. 14:18; ; Početna / Obavijesti / Labirint filantropije stiže u Poreč
labirint

U srijedu 5. listopada, od 10 do 14 sati, na Trgu slobode u Poreču, bit će postavljena instalacija pod nazivom „Labirint filantropije“.

Tema labirinta je: Od Zemlje do Mjeseca i natrag hodanjem kroz Mjesečev labirint. „Labirint filantropije“ izrađen je od kartonskih likova koji povezani čine sam labirint i na kojima su ispisane različite poruke kojima se promiče filantropija i dobročinstvo. Labirint je veličine 12 X 12 metara i najveće visine 1,60 metara. Kretanjem kroz labirint želi se istaknuti važnost filantropskog pristupa rješavanju problema i zadovoljavanju  potreba u društvu i mogućnosti suradnje u lokalnim zajednicama.

Dosad je labirint postavljen u Gospiću, Karlovcu, Umagu, Rijeci i Puli, a sutra stiže do posljednje postaje – Poreča!

„Labirint filantropije“ izrađen je u okviru projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, financiran od strane EU i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva”. Nositelj spomenutog projekta je Zaklada za promicanje partnerstva razvoja civilnog društva Istarske županije uz partnere: Centar za građanske inicijative Poreč, Udrugu za razvoj civilnog društva SMART, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Umag i Pučko otvoreno učilište Buje.

Unaprijed se radujemo i zahvaljujemo na Vašem dolasku!

 

Centar za građanske inicijative Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani