La Kost: Porečani osnovali Rotori klub

24.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / La Kost: Porečani osnovali Rotori klub
731rotorijanci.jpg

Bilo je samo pitanje vremena, ali i to se dogodilo: Poreč je dobio i Rotori klub. Osnovali su ga gradski čelnici stranke na vlasti u čast skorog otvaranja jubilarnog devetog rotora u Poreču što je četiri puta više nego ih ima Zagreb. Za predsjednika Rotori kluba izabran je gradonačelnik u sjeni Edo Kos, izvršni tajnik je komunalni pročelnik Milan Laković, a formalni blagajnici obični gradonačelnik Edo Štifanić i neobični predsjednik gradskog vijeća Eđidio Kodan. Prema strogim pravilima kluba uvjet za članstvo je favoriziranje izgradnje barem jednog rotora nauštrb investicija u omladinske prostorije, gradski bazen ili subvencionirani javni prijevoz, dakako uz bezuvjetno nužnu člansku iskaznicu stranke na vlasti.

U počasno članstvo Kluba primljen je koalicijski partner Oreste Košeto, koji je bio direktor Riviere u vrijeme izgradnje prvog rotora na Picalu te Ljubo Kosić, koji je bilo gradonačelnik u vrijeme pripreme drugog rotora kod Petrettijeve oštarije. Moto porečkog Rotori kluba je: »Mi smo rotorijanci – vrtimo javne pare u stranci«, pa u članstvo ipak nije primljen donedavni gradonačelnik Pino Maras, izuzetno zaslužan za rotore i rotiranje javnih para, jer je neopravdano vratio partijsku člansku knjižicu.

Tekst uz fotku: Porečani rotorijanci su u rotorizaciji svoga grada otišli korak dalje i počeli na rotore stavljati skulpture. Naravno ne onu "La mula de Parenzo" nego "I muli a Parenzo" posvećenu lokalnoj vlasti koja se domislila ovog genijalnog načina potrošnje gradskog novca kojeg nema. Evo prve, nadajmo se ne i zadnje za ovu ekipu. Bila bi šteta da stanu kad se tako dobro vrte u krug. A građane još bolje.

Print Friendly, PDF & Email