NEWS

Krenulo uređivanje brojnih gradskih zelenih površina

Košnja 2
22.03.2021. 10:13; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Krenulo uređivanje brojnih gradskih zelenih površina

Dolaskom ljepših i toplijih proljetnih dana, kao i svake godine djelatnici hortikulture Usluge Poreč započinju sa intenzivnijim radovima na uređenju i održavanju svih gradskih zelenih površina.

Mnogobrojni rotori, parkovi, travnjaci ali i cvjetne gredice i korita u narednim danima dobiti će novo proljetno procvalo i šareno ruho.

U proteklim mjesecima aktivno se vršilo proljetno orezivanje i prihranjivanje trajnica i stablašica, uređivale su se šume duž naših mnogobrojnih plaža i uklanjali borovi i stabla koja su već ranije narušena prirodnim nepogodama. Stablašice, trajnice, grmlja i živice uređivala su se i orezivala po gradskim naseljima, šetnicama ali i uz prometnice i postavljene prometne znakove kako se ne bi ugrozila prometna vidljivost i sigurnost.

Ovih dana započelo se i sa prozračivanjem i prihranjivanjem travnjaka, okopavanjem te pripremom cvjetnih gredica za predstojeću sadnju ljetnog cvijeća. U planu je sadnja preko 11.000 komada raznih ljetnih sadnica koja će krasiti rotore, parkove, trgove i ostale uređene gradske zelene površine. Radi održavanja travnjaka i posađenog ukrasnog bilja započet će i pripreme na sustavu automatskog polijevanja nakon čega će se i pustiti u rad.

Naredni mjeseci rezervirani su, uz sve prethodno navedeno, i za kontinuiranu košnju i grabljanje na području našeg grada i to užeg dijela grada, gradskih naselja i mjesnih odbora.   Izvršiti će se košnja svih zelenih površina, rotora, dječjih igrališta, parkova, a  pokosit će se i sve površine uz prometnice.

Održavanje, uređenje i briga zelenih površina i posađenih sadnica ne može proći i bez tretiranja protiv bolesti i štetnika koji napadaju pojedine biljne vrste, a što je također u planu uz neizbježno tretiranje radi suzbijanja nepoželjne vegetacije koje se provodi na površinama starogradskih zidina, šetnicama, igralištima i svim drugim površinama gdje postoji takva potreba.

U uređenju zelenih površina slijedi nam jedno intenzivno, zanimljivo i užurbano razdoblje, a želja nam je svim radovima dodatno uljepšati svakodnevnu sliku našeg grada, a zelene prostore, parkove i šetnice  učiniti mjestima u kojima naši građani i mnogobrojni posjetitelji žele boraviti i kojima se osjećaju ugodno. 

 

Usluga Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email