NEWS

KREG Galatea (Funtana-Vrsar) organizator Državnog prvenstva u ritmičkoj gimnastici – izvrsni nastupi domaćih ritmičarki

image2
20.11.2023. 14:31; ; Početna / Novosti / Okolne općine / KREG Galatea (Funtana-Vrsar) organizator Državnog prvenstva u ritmičkoj gimnastici – izvrsni nastupi domaćih ritmičarki

18. i 19. studenog u sportskoj dvorani Saline u Vrsaru održano je 32. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u organizaciji KREG Galatea (Funtana-Vrsar). Na prvenstvu je sudjelovalo 70 gimnastičarki iz 11 klubova u apsolutnom programu (A).

Natjecanje su otvorili predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza profesor Marijo Možnik i predsjednik Izvršnog odbora HGS-a Tomislav Hodak.

Prvog dana natjecanja, u subotu 18. studenog, nastupale su Iana Benčić u kategoriji juniorke i Lena S. Mrkobrada u kategoriji mlađe kadetkinje. Prvi put u povijesti kluba juniorka Iana Benčić postala je prvakinja Hrvatske u vježbi s trakom. U vježbi s loptom osvojila je izvrsno 3. mjesto. Lena S. Mrkobrada nastupala je prvi put u programu A i osvojila 12. mjesto u vježbi s obručem.

U nedjelju 19. studenog nastupale su najbolje kadetkinje i seniorke države. Kadetkinja Viktorija Rakovac osvojila je dva 4. mjesta u vježbama s loptom i trakom. Seniorka Ivana Kraljević osvojila je 4. mjesto u vježbi s obručem.

Postignutim rezultatima na ovom prvenstvu gimnastičarka Iana Benčić je potvrdila svoj status u reprezentaciji Hrvatske. Viktorija Rakovac se po prvi put plasirala u reprezentaciju Hrvatske te KREG Galatea ove godine ima dvije gimnastičarke u reprezentaciji.

Na ovom natjecanju KREG Galatea je prvi put sudjelovao u timskom natjecanju i od 11 klubova osvojio je odlično 4. mjesto.

Ove vrhunske rezultate klub je postigao zahvaljujući i profesionalnom radu trenera-koreografa Anne Bosykh koja stvara prekrasne i izražajne koreografije za nastupe.

„Iznimno smo ponosni na sve naše gimnastičarke i njihove postignute rezultate. Želim napomenuti da je naš klub osnovan je prije samo 7 godina. U tom kratkom periodu postigli smo odlične rezultate i izrasli u klub visokog nivoa“ izjavila je predsjednica KREG Galatea Elena Bosykh te se ujedno zahvaljuje svim roditeljima na pruženoj podršci i radu bez kojih klub ne bi mogao održati ovaj prekrasan turnir.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email