NEWS
Best of Poreč

Kreću letovi poznatog britanskog touroperatora TUI

b787
28.07.2021. 11:10; ; Početna / Gospodarstvo / Kreću letovi poznatog britanskog touroperatora TUI

IZ PULE PREMA MANCHESTERU I LONDONU
Britanska podružnica TUI-a potvrdila je Croatian aviation važnu vijest – od početka kolovoza, nakon gotovo dvije godine pauze, u hrvatske se zračne luke vraćaju zrakoplovi ovog touroperatora!

TUI UK pokreće svoje redovne letove prema tri hrvatske zračne luke – Dubrovniku, Splitu i Puli!

Nakon što je ovaj poznati britanski touroperator odustao od redovnih operacija prema Hrvatskoj u ljeto 2020. godine zbog utjecaja globalne pandemije (prometovali su zrakoplovi s drugih tržišta, poput Belgije i Nordica), kompanija se početkom kolovoza vraća s redovnim letovima iz Velike Britanije u tri spomenute hrvatske zračne luke.

Kapacitet naravno nije isti kao što je to bilo u ljeto 2019. godine, TUI UK će od početka kolovoza prometovati na 6 linija prema Hrvatskoj s ukupno 9 tjednih letova. Popunjenost naravno nije kao u vrijeme prije pandemije, no booking je, s obzirom na cjelokupnu situaciju i kasni start linija, vrlo dobar.

Na svim linijama prema Hrvatskoj prometovat će zrakoplovi tipa B737-800 kapaciteta 189 sjedala, a širokotrupne zrakoplove (B787 Dreamliner) kompanija za sada još uvijek drži u planu na linijama prema pulskoj zračnoj luci od sredine idućeg mjeseca. Promjene su naravno moguće, ovisit će prvenstveno o samom bookingu i dostupnosti hotelskih kapaciteta u Istri.

Uvode se sljedeće linije:

  • linija London Gatwick – Dubrovnik – London Gatwick, jednom tjedno, nedjeljom,
  • linija Manchester – Dubrovnik – Manchester, jednom tjedno, nedjeljom, 
  • linija London Gatwick – Split – London Gatwick, jednom tjedno, petkom,
  • linija Manchester – Split – Manchester, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,
  • linija London Gatwick – Pula – London Gatwick, dva puta tjedno, utorkom i subotom,
  • linija Manchester – Pula – Manchester, dva puta tjedno, utorkom i subotom.

Prvi letovi prema Dubrovniku kreću već 01. kolovoza, prema Splitu dan kasnije, a prema Puli 03. kolovoza. Prema trenutnom planu kompanije, letovi će prema Dubrovniku prometovati do kraja listopada (31.10.), prema Splitu do 15.10., a prema Puli do 09.10. 

Valja istaknuti kako je TUI Nordic ove godine smanjio portfolio odnosno broj destinacija kojih je sada pet: Cipar, Kreta, Gran Canaria, Majorca i Hrvatska. U tih top 5 destinacija uvrstilo se i hrvatsko tržište što jasno govori o interesu odnosno visokoj potražnji za odredištima u Hrvatskoj s ovog tržišta.  

Britanska podružnica TUI-a putnicima prema Hrvatskoj nudi i svojevrsni paket za testiranje za 20 funti, čime se dodatno pokušava stimulirati putnike na putovanja (s obzirom na to da je negativan nalaz testa obavezan), a u hrvatskim su hotelima dostupni i mobilni timovi za testiranje.

(REX/IZVOR croatian aviation)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani