Krao po kampovima, policija ga prijavila za pet kaznenih djela

22.07.2021. 12:46; ; Početna / Crna kronika / Krao po kampovima, policija ga prijavila za pet kaznenih djela
policija_grb
Policija je muškarca zbog počinjenih kaznenih djela privela i pritvorsku jedinicu PU istarske
 
Porečka policija sumnjiči muškarca srednjih godina da je počinio pet kaznenih djela, i to dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe, od čega jednu u pokušaju i jedno kazneno djelo krivotvorenje isprave.
 
20. srpnja oko 3 sata muškarac je prekopavao stvari kod jednog šatora u kampu u okolici Poreča, no tada se probudio 41-godišnji slovenski državljanin koji je koristio šator te se muškarac udaljio. Slovenski državljanin krenuo je za njim, no muškarac ga je pošpricao sa sprejom i lakše ozlijedio. U pomoć su uskoro priskočili i drugi gosti kampa te su zadržali muškarca do dolaska policije.
Policijski službenici uhitili su počinitelja i priveli ga u policijsku postaju. Muškarac im se predstavio kao 59-godišnji slovenski državljanin, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako ima krivotvorene dokumente te policija poduzima daljnje mjere u cilju utvrđivanja njegovog identiteta.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su kako to nije prvi put da je počinio kaznena djela. Sumnjiči ga se da je u noći sa 2. na 3. srpnja u kampu na području Vrsara ušao u nezaključani automobil Mercedes, talijanske registarske oznake te je nasilno otvorio pretinac suvozača i otuđio novac, čime je 37-godišnjeg talijanskog državljanina oštetio nekoliko desetaka tisuća kuna. U istom kampu je potom 20. srpnja iz predprostora šatora otuđio novac, mobitel i slušalice, čime je 34-godišnju slovensku državljanku oštetio za više stotina kuna.
 
Osumnjičenog se također tereti da je u kampu u kojem je uhićen počinio još jedno kazneno djelo, odnosno da se 13. srpnja ušuljao kroz prozor kamp prikolice i otuđio novac i nakit, čime je 72-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više tisuća kuna.
 
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u noći s 21. na 22. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
 
 
Radio Centar
Print Friendly, PDF & Email