Kraljević: Inspektori su mi upropastili Božić

24.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Kraljević: Inspektori su mi upropastili Božić

»To je izraz mog revolta jer drugačije ga nikako ne mogu izraziti na odgovornim mjestima«, rekao nam je jučer Miroslav Kraljević, vlasnik ugostiteljskog objekta Dali, koji tri dana časti svoje sugrađane pićem i jelom. Što ga je navelo na taj nesvakidašnji čin? Hoće li uistinu, kako je najavio, dati otkaz svom osoblju, 28-orici radnika, i zatvoriti zauvijek svoje objekte? Kraljević, naime, ima u gradu još jedan lokal, Kavanu Dali, koju su inspektori nedavno zatvorili zbog prekoračenja radnog vremena. Kako objašnjava, to je bio uzrok njegovom nezadovoljstvu.

– Po gradskoj odluci zimi možemo raditi do dva sata, a u radu ugostiteljskih objekata obično se tolerira još pola sata. Meni su inspektori došli u deset minuta do tri. Potpuno sam svjestan da sam prekoračio radno vrijeme i da sam kriv, međutim mogao sam platiti kaznu, na neki drugi način odgovarati, a ne da mi se upravo pred Božić i Novu godinu zatvara lokal na mjesec dana. Zatvaranje objekta u ovo vrijeme za mene je bilo prestrašno. I ta inspekcija bi trebala imati nekog morala koji je prisutan u svakom zakonu, pa mi odrediti neku drugu kaznu, veli Kraljević.

Ono što ga je posebno razljutilo bila je informacija koju je dobio iz pouzdanih izvora da mu je inspekciju netko poslao, tko, ne zna ni on. Kada je pak potražio gradonačelnika, rečeno mu je da ga on ne može primiti zbog prezauzetosti sljedećih mjesec dana. Zato se odlučio, kada već ništa ne može, darivati sugrađane. – Čujte, ja radim već 12 godina, imam 28 zaposlenih, nikome nisam dužan, ni jedan radnik mi nije na minimalcu, imam prijavljenih 2,7 milijuna prometa. Djelatnost želim razvijati i dalje, nastojim pomoći svima koliko mogu. Nedavno sam sponzorirao četiri gradska kluba u jednom danu, školi koju pohađa moj sin donirao sam računalo s kompletnom opremom, opremio svu kuhinju. I ovih dana, kada svima dajem besplatan obrok, u pizzeriji sakupljam dobrovoljne priloge za jednu bolesnu ženu iz Vižinade. Za dva dana sakupljeno je 11.800 kuna. Skupljam još danas i sve ću joj to uplatiti na račun. Ni ja ni moja žena nemamo Božić! Ne mogu vam reći koliko sam zbog svega toga jadan i žalostan, rekao nam je jučer Kraljević.

Što se tiče otkaza, poslušao je ženu i odlučio nastaviti raditi jer ima krasnu ekipu zaposlenih i žao mu je da zbog toga što je netko ljubomoran na njegov dobar rad ostanu bez posla. Inače, pred Dalijem se i jučer čekao red za slobodan stol.

V. Medvedec, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email