NEWS
Best of Poreč

Konjički klub Soko na svjetskom prvenstvu u Francuskoj

img_7428
14.09.2016. 08:55; ; Početna / Sport i rekreacija / Konjički klub Soko na svjetskom prvenstvu u Francuskoj

Nakon što već 4 godine zaredom kadeti, sada već juniori osvajaju medalje na državnom prvenstvu sada se žele okušati na svjetskom prvenstvu.

Juniori Ivan Babić (15 g.) na konju Rubin iz KK Soko ove je godine osvojio 1. mjesto na državnom prvenstvu, dok je njegova klupska kolegica Nina Fakin (16 g.) na konju Sauron osvojila 2. mjesto.
Tina Jurković (15 g.) također iz KK Soko osvojila je 1. mjesto u Austriji (Eibiswald) na 80 km CEN1* na konju Kazim te time stekla posljednje uvijete za svjetsko prvenstvo za mlade konje koje će se održati u Francuskoj (Negrepelisse) od 21. do 25.9.2016.,  na 122 km CEN2**.Na svjetskom prvenstvu nema kategorizacije tako da će se Tina J. natjecati sa seniorima što uvelike zahtjeva dobru kondiciju i velike napore i pripreme, što jahača što konja.
Naime Tina jaše od svoje pete godine. Prvu utakmicu je odradila 2008. godine sa samo 7 godina odjahavši 20 km. Od tada počinje njezina karijera, 2011. godine polaže natjecateljsku licencu te osvaja svoje prve medalje. Medalje su se nizale sve do vrha, a najznačajnije su:

  1. osvaja 3. mjesto na RH (kadeti),
  2. osvaja 1. mjesto na RH (kadeti),
  3. osvaja 2. mjesto na RH (kadeti),
  4. osvaja 1. mjesto na međunarodnoj utakmici u Austriji.

Prošle je godine KK Soko bio najbolji klub u RH u disciplini daljinsko jahanje, ove godine vodi mada sezona još traje.

Juniorka Tina Jurković u pratnji tima KK Soko (najbolji jahači proteklih godina) kreće 19.9. u Francusku na svjetsko prvenstvo.

Poželimo im sreću!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani