NEWS

KONFERENCIJA ZA NOVINARE MLADIH HNS-a ISTARSKE ŽUPANIJE

12.05.2006. 00:00; ; Početna / Politika / KONFERENCIJA ZA NOVINARE MLADIH HNS-a ISTARSKE ŽUPANIJE
878HNS.jpg

 POREČ – Kada analiziramo položaj mladih u Istri, situacija nije tako bajna kao što to neki žele ili govore. Istra je nekada u tome bila predvodnica, ali danas se oni koji su se nekada borili za demokratsku Istru ponašaju potpuno autokratski. Zato imamo jednoumlje, a Istrom se vlada golf-palicom s Brijuna. Veliko je zanimanje mnogih mladih visokoobrazovanih i stručnih ljudi za razvitak, ali prisutan je i veliki strah, kako od gubitka stečenog posla, tako i činjenice da ga uopće neće dobiti jer je sve isprepleteno političkim vezama.

U gradskim i općinskim upravama na stručnim su poslovima zaposleni samo politički podobni i o tome nitko ne priča. Mislim da će uskoro doći vrijeme, ako već i nije, da se o tome jednom javno progovori budući da je u pitanju razvoj naše županije i naših lokalnih sredina. Samo zahvaljujući turizmu, a ne IDS-ovoj politici, imamo veće i punije hladnjake od onih u ostalim krajevima Hrvatske«, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Željko Bubičić, tajnik Mladih HNS-a Istarske županije.

Bubičić je i predsjednik porečkog ogranka ove stranke. Konferencija je zakazana kako bi se javnost izvijestila o novom sastavu županijskog čelništva Mladih HNS-a te njihovom programu za sljedeće mandatno razdoblje. Kako je rekao Dejan Bodetić, novi predsjednik, na nedavnoj godišnjoj izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo – njegov je zamjenik Branko Rončević iz Buzeta, potpredsjednici su Vedrana Mihocek iz Umaga, Adriano Črnac iz Buzeta te Marijan Barišić Perkić iz Vodnjana, a predsjedništvo će još činiti Alen Damjanić iz Pule, Samanta Zec iz Savičente i Kristijan Dermeta iz Labina.

– Danas se jedino mladi IDS-a ne moraju plašiti da neće dobiti posao, za razliku od svih nas ostalih, a to nije ni malo slika demokracije u jednom društvu, upozorio je Bodetić. Mladi HNS-a će se, kao i do sada, posebno angažirati u promociji »politike jednakih šansi« i ravnopravnosti civilnog društva, a unutar toga programski djelovati u ugroženim skupinama, promicanju i ostvarivanju prava invalidnih osoba. Posebno se to odnosi na neke djelatnosti koje su invalidima nužne, a fizički nedostupne.

Mladi HNS-a i dalje će se angažirati na educiranju i osvješćivanju javnosti glede AIDS-a, a najavljuju i subotnju akciju na gradskoj tržnici u Puli, gdje će, od 10 do 12 sati, u formi pisanja razglednica Ministarstvu obrane potpisivati peticiju za ukidanje redovnog vojnog roka. Akcija će se provesti na razini nacionalne stranačke akcije »Mijenjam vojni za ispitni rok«.

Print Friendly, PDF & Email