NEWS
Best of Poreč

Koncerti u Eufrazijani: u utorak Rhapsody guitar, u petak Večer romantičnih dueta

cover-events-1200x628px-1
23.08.2021. 12:48; ; Početna / Kultura / Koncerti u Eufrazijani: u utorak Rhapsody guitar, u petak Večer romantičnih dueta

utorak, 24. kolovoza u 21 sat

Rhapsody guitar

gitare/ guitarsRHAPSODY GUITAR

Ljetna škola gitare pod vodstvom profesora gitare i predavača Xhevdeta Sahatxhije već godinama prikazuje snagu ujedinjenja različitih uzrasta i narodnosti u glazbi. Cilj škole promocija je mladih gitarista, afirmacija njihovih glazbenih potencijala, napredovanje u  novim saznanjima, širenje multikulturalnih vrijednosti te sudjelovanje u raznim glazbenim formacijama, koncertima i  nastupima. Sahatxija je obrazovao mnoge naraštaje mladih gitarista od kojih su brojni osvojili vrijedne nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima, a danas su priznati umjetnici i glazbeni pedagozi.

petak, 27.kolovoza u 21 sat

Večer romantičnih dueta

Klasja Modrušan/ sopran /soprano

Katja Markotić/ mrzzosopran/mezzosoprano

Ante Milić / klavir /piano

Večer romantičnih dueta donosi koncert koncipiran odabirom najljepših dueta njemačkih majstora romantizma F. Mendelssohna i J. Brahmsa. Uvršteni su i neki iz pera opernih velikana G. Rossinija i G. Donizzetija u zanosnom suzvučju soprana Klasje Modrušan i mezzosopranskog timbra Katje Markotić. Duete prati pijanist i dirigent, prof. Ante Milića, koji će izvesti i dvije solističke skladbe J. Brahmsa i F. Chopina. Istaknute vokalne umjetnice zaokružit će svoj koncertni nastup manje poznatim, no vrlo atraktivnim romantičnim duetom francuskog skladatelja C. Saint-Saënsa.

Ulaznice  (50 kn) dostupne su na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku.Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani