Kod Žbandaja posadio i uzgojio 266 stabljika indijske konoplje

28.06.2024. 14:32; ; Početna / Crna kronika / Kod Žbandaja posadio i uzgojio 266 stabljika indijske konoplje
droga žbandaj3

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 33-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je muškarac tijekom lipnja, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem neovlaštene prodaje, neovlašteno posadio i uzgojio ukupno 266 stabljika indijske konoplje, pojedinačnih visina od 37 cm do 100 cm, a koje su se nalazile na šumskom zemljištu na području Žbandaja.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage osobe, prijevoznog sredstva i njegovog doma i drugih prostora koje koristiti te su pronašli različitu opremu, materijal ili tvari koje se mogu uporabiti za izradu tvari koje su propisom proglašene drogom. Također su pronašli i kutijicu s više paketića kokaina ukupne težine 6.29 grama, digitalne vage, mobitele, novac za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje droge i druge predmete. Pronađeni predmeti su oduzeti te će se droga poslati na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić”.

Tijekom pretrage pronađen je i pištolj Herstal – Belgiqe i 49 komada streljiva te se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 33-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je danas u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email