Kod Cvitani smrtno stradao motociklist – Vozač automobila oduzeo je prednost prolaska vozaču motocikla te se protiv njega podnosi kaznena prijava

cesta-poginuli
16.06.2024. 22:57; ; Početna / Crna kronika / Kod Cvitani smrtno stradao motociklist – Vozač automobila oduzeo je prednost prolaska vozaču motocikla te se protiv njega podnosi kaznena prijava
U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 19.25 sati kod naselja Cvitani na porečkom području, poginula je jedna osoba.
 
Nesreća se dogodila kada je 61-godišnjak upravljao automobilom, češke registracijske oznake, kolnikom županijske ceste 5209 iz smjera Višnjana te je dolaskom do skretanja za naselje Cvitani započeo skretati u lijevo.
Pritom je oduzeo prednost prolaska motociklu, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 59-godišnjak, a koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao smjer kretanja. Vozač motocikla je od siline udarca pao preko zida i udario u stablo.
 
Unatoč naporima djelatnika hitne medicinske pomoći, 59-godišnjak je preminuo na mjestu događaja te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.
 
Za vrijeme obavljanja očevida, od 20.15 do 22.55 sati, županijska cesta je od raskrižja Radovani do raskrižja Majkusi bila zatvorena za promet.
 
Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Radio Centar
 
 
 
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email