NEWS

košaraka

01.11.2004. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / košaraka

Odigrano je treće kolo županijskog prvenstva za kadete. Košarkaši Poreča i Novigrada su nastavili igrati u svom stilu. Porečani su izgubili a Novigrad je pobijedio.

U subotu je Poreč kod kuće igrao s novom momčadi u ligi , Pulom 1981 i doživio treći poraz u prvenstvu. Gosti bolje započinju susret i već nakon prve četvrtine dolaze do značajnog vodstva od 29:6. Druga četvrtina se igra nešto izjednačenije ali gosti još uvijek igraju nešto bolje tako da na poluvremenu Pula vodi s 47:20. Drugo poluvrijeme gosti ponovno igraju jako dobro i ne dozvoljavaju domaćinima da se razigraju te još povećavaju svoje vodstvo za 20 koševa, a u zadnjoj četvrtini Poreč igra nešto bolje i malo smanjuje vodstvo Pule koja na kraju ipak zasluženo pobjeđuje uvjerljivo s 85:48.

Novigradski su kadeti gostovali u Vodnjanu gdje su igrali s domaćom Olivom i zabilježili i treću pobjedu u prvenstvu. Bila je to vrlo izjednačena i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Novigrađani su doputovali u Vodnjan bez čak petorice standardnih igrača pa je bila vrlo upitna pobjeda nad ipak objektivno slabijom momčadi. Prva četvrtina se igra ravnopravno a gosti dolaze do prednosti od 20:18. U drugoj četvrtini Novigrad igra nešto bolje pa na poluvremenu imaju solidno vodstvo od 52:43. Drugo poluvrijeme domaći igrači bodreni od mnogobrojnih navijača igraju odlično a predvodi ih najbolji igrač Šerbić pa na kraju trećeg perioda igre Novigrad ima vodstvo od samo 3 koša 70:67 pa se ulazi u neizvjesnu završnicu. Zadnja četvrtina počinje u nastojanjima obje momčadi da dođu do pobjede a igru gostiju nose kapetan Stojanović i Ikač a nakon pete osobne pogreške najboljeg domaćeg igrača Šerbića gosti imaju priliku da dođu do pobjede. Međutim i gosti imaju problema s osobnim pogreškama pa i njihova dva igrača izlaze s pet pogrešaka a Ikač se ozljeđuje i utakmica ponovno ulazi u neizvjesnu završnicu. Obje momčadi su iskoristile bonus pa se izvodi dosta slobodnih bacanja a u tom elementu igre novigradski igrači nešto manje griješe pa na kraju ipak dolaze do teške pobjede s 88:79. Kod Novigrada su najbolje odigrala dva igrača i to kapetan Stojanović koji je uz 42 postignuta koša imao i 23 skoka i 8 osvojenih lopti, i Ikač s 24 koša te uz njih još i Jelčić s 10 koševa, dok je kod Olive daleko najbolji bio Šerbić s 40 koševa te Nikolić s 13 i Suljić s 10 koševa.

U Pazinu je domaća Istraplastika, uz Stoju najozbiljniji kandidat za prvaka, bila vrlo uvjerljiva pobijedivši Stoju II sa 120:33 a utakmica nije bila jako zanimljiva jer su domaći igrači iz minute u minutu povećavali vodstvo do konačne vrlo uvjerljive pobjede. Ostali susreti trećeg kola između Rovinja i Tinjana te Klasičara i Stoje igraju se u srijedu.

Nakon trećeg kola u vodstvu su bez poraza Stoja, Istraplastika, Pula 1981 i Novigrad a slijedi Stoja II dok su još bez pobjede momčadi Tinjana, Rovinja, Olive, Klasičara i Poreča.

U četvrtom kolu se sastaju Tinjan – Stoja II, Stoja – Istraplastika, Novigrad – Klasičar, Pula 1981 – Oliva i Rovinj – Poreč.

Juniori Novigrada su u subotu odigrali prijateljsku utakmicu s momčadi Umaga koja je nastupila s nekoliko igrača starijima od juniorskog uzrasta dok je za domaćine igrao dvije godine stariji Kulišić. Od samog početka utakmice domaćini igraju vrlo agresivno a rezultat takve igre je i uvjerljivo vodstvo nakon prve četvrtine od 31:7. Drugi dio igre se igra izjednačeno pa na poluvremenu domaćini imaju vodstvo od 47:21. Treću četvrtinu domaćini ponovno igraju kao u prvoj pa još povećavaju vodstvo za 20-tak koševa a u zadnjoj četvrtini nešto ležernijom igrom kontroliraju rezultat i na kraju potpuno zasluženo pobjeđuju susjede iz Umaga uvjerljivo sa 104:48. U razigranoj momčadi Novigrada čak je šest igrača postiglo dvoznamenkasti broj koševa a najbolji su bili Šegon s 23 koša te po 9 skokova i blokada, Kulišić s također 23 koša i 9 osvojenih lopti, Tomas sa 17 koševa i 10 skokova te Stojnić sa 16, Stojanović s 13 i Barić s 10 koševa a kod skromnih gostiju iz Umaga bolji od ostalih su bili Prodan s 15 i visoki Baštek s 11 koševa.

Print Friendly, PDF & Email