NEWS

Kemijski pokusi, učenje i zabava u Znanstveno edukacijskom centru Kontija

278231968_5050780981667687_1426363525708565801_n
13.04.2022. 18:50; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kemijski pokusi, učenje i zabava u Znanstveno edukacijskom centru Kontija
Učenici prvog i drugog razreda OŠ Vrsar, te mališani predškolskog uzrasta Dječjeg Vrtića „Tići“ iz Vrsara i Funtane protekla su dva dana (12. i 13. travnja) sudjelovali na znanstvenoj predstavi i radionicama u Znanstveno edukacijskom centru Kontija.
 
Nutty Scientists znanstvena predstava i radionice bile su spoj zabave, edukacije i kazališta. Predstava interaktivnog karaktera pružila je učenicima nezaboravan doživljaj. Kroz atraktivne eksperimente kemijskih reakcija te razne aktivnosti, djeca i učenici su na zabavan način zavirili u svijet znanosti, te saznali što je to kemijska reakcija, koji plin brzo izgara, te čime se sve može napuhati balon. Svoja su novostečena znanja pokazali u znanstvenom kvizu.
 
Nakon predstave uslijedila je interaktivna radionica tijekom koje su mali znanstvenici imali priliku izrađivati šašave ljigavce.
Osim u znanstvenim pokusima koji su se odvijali u prostorijama Znanstveno – edukacijskog centra, učenici su uživali u različitim aktivnostima u prirodi oko centra. Bilo je tu igre, istraživanja, penjanja, razgledavanja, osluškivanja, traženja i opuštenog druženja u prekrasnom krajoliku šume Kontija. Ova edukativna, znanstvena i zabavna terenska nastava upotpunjena je i pješačenjem šumom do Kloštra.
 
Radionice je omogućila udruga Društvo Naša Djeca Vrsar u suradnji s Općinom Vrsar-Orsera.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email