NEWS
LUTRIJA T

Kava sa Zagorkom, aukcija knjiga, jedna “kratka” s antikvarima i Vedrana Rudan za kraj BOOKtige!

16_ZDRAV_ODNOS_S_HRANOM
09.09.2022. 20:42; ; Početna / Kultura / Kava sa Zagorkom, aukcija knjiga, jedna “kratka” s antikvarima i Vedrana Rudan za kraj BOOKtige!

U subotu, 10. rujna u 10 sati, uz stručno vodstvo i glumačku interpretaciju Dubravke Vidović, u Klubu umirovljenika Galija, na Kavi sa Zagorkom naći će se umirovljenici i obnoviti sjećanje na našu veliku spisateljicu, upoznati njezin privatni život, djetinjstvo i mladost, novinarski i književni rad kojim je budila nacionalnu osviještenost te se zalagala za prava žena. Zajedno će se prisjetiti minulih vremena, ljudi i događaja koje naši najstariji sugrađani još dobro pamte.

Istoga dana,  u 11 sati u Gradskoj knjižnici Poreč održat će se šesta po redu aukcija starih knjiga i tiskovina pod nazivom „Udomi knjigu“. Nakon prošlogodišnjih, iznimno dobro prihvaćenih aukcija knjiga, Gradska knjižnica Poreč u suradnji s antikvarijatom Glavan iz Ljubljane te antikvarijatom Mali neboder iz Rijeke, pripremila je još jednu aukciju na kojoj će se predstaviti vrijedne i zanimljive antikvarne knjige. Aukciju će voditi Rok Glavan, slovenski antikvar i Tomo Vučinić, riječki antikvar. Nakon aukcije slijedi zanimljiv razgovor Roka i Tome „30 godina u antikvarnim cokulama“, o njihovom susretu na 1. BOOKtigi, zajedničkim projektima i antikvarnim iskustvima.

I za kraj petnaeste BOOKtige, bit će predstavljena knjiga Doživotna robija Vedrane Rudan, autorice koja se usudila progovoriti i propitati roditeljsku ljubav prema djeci, taj složeni odnos koji može razoriti čovjeka unatoč tome što je ispunjen ljubavlju. Dugi niz godina Vedrana Rudan slovi za jednu od najkontroverznijih ličnosti medijskog prostora. Može li nas ponovo iznenaditi? Njezinu novu priču možete poslušati u subotu, 10. rujna u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Podsjećamo vas da je BOOKtižin – sajam pročitanih knjiga jedno posebno mjesto gdje se mogu naći rijetki i zanimljivi naslovi kakvi inače nisu dostupni u klasičnim knjižarama. Po osobito povoljnim cijenama možete pronaći i posebne pakete s temama koje bi vam mogle biti zanimljive, a dobijete i gratis knjigu. Paketi su podijeljeni na 20 kategorija, a dostupne su, primjerice, teme nazvane: Kreativa, Moreplovci, Zdrav odnos s hranom, Za guštanje ili pak Amore mio. Svaki posjetitelj može naći paket za sebe ili za poklon nekome koga dobro poznaje. Tu priča ne staje, posjetitelji BOOKtige mogu po uzoru na unaprijed složene pakete stvoriti i svoje te tako uz tri knjige dobiti jednu gratis, a imaju priliku napisati i svoj tekst na paket te tako stvoriti originalan i osoban poklon.

 

Dođite na BOOKtigu, čitajte, slušajte, popijte kavu i uživajte, sve u paketu!

Print Friendly, PDF & Email