NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Kaštelir: Usluzi povjerena izrada glavnog projekta

23.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Kaštelir: Usluzi povjerena izrada glavnog projekta

Nakon što je prošle godine sklopila sporazum s porečkim komunalnim poduzećem Usluga za izradu idejnog projekta, Općina će se sada sporazumjeti o izradi glavnog projekta kanalizacijskog sustava. Tako je zaključeno na preksinoćnjoj sjednici Općinskog poglavarstva Kaštelir-Labinci. Općina je već dobila lokacijsku dozvolu na osnovi koje su Hrvatske vode sufinancirale izradu glavnog projekta kanalizacijskog sustava vrijednog 400 tisuća kuna.

Porečki komunalac će, u ime Općine, raspisati javni natječaj za izradu projekta, a budući da se radi o iznimno složenom poslu, načelnik Enio Jugovac očekuje da će projekt biti gotov do konca godine. Procjenjuje se da će investicija koštati oko 17 milijuna kuna, a radi se o 20-ak kilometara kanalizacijske mreže.

Poglavarstvo je imenovalo Đulijana Petrovića i Dragana Miletovića za članove povjerenstva za provedbu natječaja.

Domaćim tvrtkama Euroagrovitis i Istra car produžit će se za godinu dana rok izgradnje objekata u Poslovnoj zoni, a tvrtki Radin R omogućit će se otkup parcele pa će Općina objaviti natječaj.

Donesena je odluka o kupnji zemljišta radi proširenja javnog puta u Labincima i pokrenut je pozivni natječaj za nastavak izgradnje javne rasvjete u Poslovnoj zoni Labinci. Članovi poglavarstva složili su se o provedbi dva detaljna plana uređenja – za Poslovnu zonu na području od dva hektara te naselja Diklići za oko 15 hektara zemljišta namijenjenog stambenoj izgradnji.

Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email