NEWS

Kaštelir-Labinci: Rozana Petrović na čelu Vijeća, uz glas SDP-ova vijećnika

cgal3414122
13.06.2017. 20:36; ; Početna / Politika / IZBORI 2017 / Kaštelir-Labinci: Rozana Petrović na čelu Vijeća, uz glas SDP-ova vijećnika

Čestitam vam svima na izboru i pozivam vas da u ovome mandatu radimo argumentirano, s razumijevanjem i konstruktivnim prijedlozima. Izuzetno mi je drago što će prvi put vijećničku dužnost obnašati sedmero fakultetski obrazovanih i mladih vijećnika koji će pridonijeti našemu radu, poručio je vijećnicima na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Kaštelir-Labinci ponovno izabrani općinski načelnik Enio Jugovac.

Ponovljeno glasanje

Kako njegov IDS, nakon apsolutne većine s osam od 11 vijećničkih mjesta u prošlom sazivu, sada ima pet vijećnika, za očekivati je da će na sjednicama biti burno. To se obistinilo već na početku jer Nezavisna lista Marka Knezocija ima tri vijećnička mjesta, HDZ dva, a SDP jedan vijećnički mandat – zajedno imaju glas više. Za predsjednicu Općinskog vijeća u novom sazivu sa šest glasova za i pet protiv izabrana je Rozana Petrović iz IDS-a, koju je podržao i SDP-ovac Adrijano Kocijančić. Zamjenik predsjednice Vijeća Roberto Bravar, također s liste IDS-a, izabran je jednoglasno.

Konstituirajuću sjednicu otvorila je u ime Ureda državne uprave Slobodanka Vale, a nakon utvrđivanja kvoruma i zamjena, jer je nositelj liste IDS-a Enio Jugovac, koji je izabran i za načelnika općine, svoj mandat stavio u mirovanje te ga je u Vijeću zamijenio Đulijano Petrović, pristupilo se izboru Mandatne komisije. Tom prigodom podnesena su dva prijedloga, jedan IDS-a i drugi liste grupe birača skupa s HDZ-om i SDP-om. S obzirom da je IDS za jednog člana predložio Valtera Bratovića iz redova HDZ-a kojeg je, pak, oporba predložila za predsjednika, izbor je bio nemoguć. Vale je stoga zatražila stanku, a nakon dogovora s vijećnicima bez prisutnosti izabrana načelnika, novinara i ostalih, pristupilo se ponovnome glasanju. Za predsjednika je izabrana Rozana Petrović, a za članove Ester Diklić i Valter Bratović.

Konačan saziv Vijeća

U nastavku predsjedavanje sjednicom preuzela je Petrović, koja je predvodila polaganje svečane prisege, pa će tako u ovom mandatu konačan saziv Općinskog vijeća Kaštelir-Labinci izgledati ovako: s liste IDS-a vijećnici su Đulijano Petrović, Rozana Petrović, Ester Diklić, Roberto Bravar i Ivan Legović. Vijećnici liste Grupe birača su Marko Knezoci, Ivica Sinčić i Mitja Soldatić, HDZ predstavljaju Bruno Legović i Valter Bratović, a s liste SDP-a u Vijeće je ušao Adrijano Kocijančić.

(Ivan GRGAT, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email