NEWS

Kamping kampanja u Francuskoj

2022-03-29_13h29_49
29.03.2022. 21:20; ; Početna / Gospodarstvo / Kamping kampanja u Francuskoj

piše: Jerko Sladoljev
Top Campig Poreč u suradnji  sa HTZ uredom u Parizu  pokrenuo je kamping kampanju  na francuskom tržištu i to oglasom  od 12 stranica u najtiražnijem kamping magazinu „Le monde du Plein Air „ pod naslovom „Hrvatska – dragulj Jadrana“, namijenjen posebno kampistima ali i svima  onima koji vole putovati u Hrvatsku.
Kampanja je objavljena početkom ožujka koji je i po potražnji najintenzivniji mjesec za odluku kamo putovati i kampirati.

Francusko tržište je bilo u porastu u svim regijama, osim u regijama Dubrovnika i Istre gdje je ostalo stabilno.  Rast bilježe regije Zadra (+ 25 %), Splita (+ 19 %), Lika – Senj (+ 13 %), Zagreb .(+ 7 %), Šibenik (+ 2 %) i Kvarner (+ 2 %). Francuzi se, dakle u velikoj mjeri opredjeljuju za sve hrvatske regije i šire svoj inicijalni interes za regije Dubrovnika i Splita, na cijelu Hrvatsku.

Zadar bilježi znatan porast zahvaljujući novim letovima Ryanaira, novom klub-hotelu francuskog organizatora  putovanja u Biogradu te promidžbenim kampanjama koje prate razvoj tržišta. Na ovaj se način broj od 36.000 francuskih turista u 2010. u zadarskoj regiji popeo na 51.000 u 2013. (+ 42 %).

Regije Istre i Kvarnera također bilježe porast, iako nešto sporije obzirom na broj letova iz Francuske.

U 2021 i 2022.g. . stavljen je  naglasak na promociju regija koje su bile dostupne putem novih aviolinija  ali autom promovirano  kroz prizmu originalnog doživljaja/iskustva u cilju obogaćivanja imidža destinacije: npr. eno-gastro u Istri, otoci/priroda, nacionalni parkovi u regiji Zadra, „fešte“ i pješačenja u Lici, city break u Zagrebu i Zagorju itd.

Kampanja je dobro tempirana jer ove godine Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, svojim institucionalnim frankofonskim partnerima zajedno slavi Frankofoniju tijekom mjeseca ožujka i dulje, uz bogat i eklektičan program, uživo i online.

Kampanja  je odrađena na  6 dvostrukih stranica prezentacije svih  odredišta Hrvatske od Istre do Dubrovnika. Najveći udio u reportaži posvećen je srednjem  Jadranu ili točnije  destinaaciji  i regiji Zadar koja je prisutna kao destinacija sa dvije duplerice i brojnim posebnostima regije u  reportažnom prilogu.
U kampanji je sudjelovalo  9  hrvatskih kampova koji su po izboru redakcije i brojnošću francuskih gostiju najatraktivnij za francusko tržište.

Turistička zajednica Istre je prezentirana sa Camping Arena Grand Kažela, i Top Camping markom, regija Zadar sa Šimunima na otoku Pagu, Holiday Resort Zaton Zadar i kampom Parko Soline Biograd n/m.
Regija Split prezentirala se je sa svoja dva najbolja Rožac Trogir( TZ Okrug Gornji) i  Stobreč Split dok je regija Dubrovnik  zastupljena sa najatraktivnijom ponudom na poluotoku Pelješcu – kampu Nevio Orebić.

Kampanja je odrađena i digitalno  s personaliziranim bannerima svih dionika u kampanji  (1 fotografijae+ tekstovi : ime, kontakt podaci, web stranica, istaknuti detalji).

Cijeli članak o turizmu osim u brošuri je objavljen  i u online verziji  kao brandcontent i hostan na web stranici s dofollow poveznicama koje preusmjeravaju na svakog od oglašivača (uključujući  urede turističkih zajenica županija ).

Facebook post  je također sponzoriran na stranici Le Monde du Plein Air  i napravljen je specifično kako bi se istaknuo web članak. Reportaža  je  također istaknuta u 2 biltena s nativnim bannerima koje je poslana na preko tristo tisuća adresa , dakl  cijeloj bazi vanjskog svijeta.

Svaki kamp i turistička zajednica su prikazani  u rotirajućem premium formatu (megabanner ili asfalt ( mobilni i desktop) na Plein Air stranici, i biti će aktuelan u razdoblju od 3 mjeseca. Dakle do srpnja 2022.g. 

Print Friendly, PDF & Email