NEWS

Kako po kratkom postupku uništiti izvor pitke vode ?

04.03.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Kako po kratkom postupku uništiti izvor pitke vode ?
768DSCF1742.JPG

Predmet: Zamolba za odvoz novonastale deponije na lokvi u selu Fabci

Temeljem novo nastale situacije i novo stvorene deponije na lokvi do sela Fabci obraćamo se naslovu sa zamolbom da kompletan novo dovezeni materijal sa groblja Sv. Ivan od Šterne odvezete na deponij građevinskog materijala ili drugi deponij u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša i ekologiji. Podsjećamo Vas da je prošli tjedan kamionima Vašeg izvođača radova dovezeno smeće (križi, lumini, suhi vijenci i sve ostalo što sa sobom nosi) sa grobnog deponija na lokvu u selo Fabce. Prvi su kamioni bili bagerima zgrnuti, ali je veliki dio otpada rastresen po lokvi. Predmetni otpad nije ekološki razgradiv, te Vas stoga molimo da ga hitno odvezete na zakonom propisane deponije za takvu vrstu otpada.

– Navedena lokva je udaljena 10 m od izvora pitke vode Pećina koja je upisana u svim topografskim i geodetskim kartama kao izvor pitke vode, gdje se redovno vrši mjerenje čistoće od strane zavoda. Ako promtno ne očistite lokvu imati ćete na savjesti onečišćenje Pećine, izvora iz kojeg su stoljećima ljudi crpili vodu i koja je njima život značila, a možda zatreba i budućim generacijama.

Stoga Vas molimo da zaboravimo političke i ostale igrarije jer priroda ne poznaje stranke i krenemo u saniranje lokve na način kako to Zakon i pravilnici iziskuju kako bismo spasili Pećinu od onečišćenja. U nadi promtnog i pozitivnog rješenja naše zamolbe primite naše pozdrave.

Unaprijed zahvalni,

Mještani sela Fabci

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email