NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Kada uređenje zelenih površina u rekreativnoj zoni od gradskog kupališta do Brula ?

25.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Kada uređenje zelenih površina u rekreativnoj zoni od gradskog kupališta do Brula ?
257IMG_2721.jpg

Pa da ne bi pisali napamet, potrošili smo 5 minuta pogleda prema krošnjama inače prekrasnih i jedinstvenih borova. Broj osušenih i polusuhih grana nismo bilježili, no opći dojam je lošije održavanje jedinstvene borove šume od onog na kojeg smo navikli u proteklim godinama.

Osim suhih grana, svakom prolazniku prijeti  i poneki polusuhi bor, a situacija je tim lošija koliko se odmičete od pješačke staze prema sredini zone.

O hrpama suhih iglica, češera, nepokošenoj travi, nepotrebno je govoriti. Činjenica je da na pojedinim mjestima izgled odiše pravim prirodnim, nedirnutim okolišom 🙂

Pa iako se takve teme obično "aktiviraju" prije ljetne sezone, uređenje porečke rekreativne zone nije namijenjeno samo turistima, već i svima nama koji prolazimo obalom bilo na rolama, biciklima ili pješice.

Skuteri, motorini i slično u toj zoni ne bi trebali biti, pa ipak …

U Turističkoj zajednici Poreča potvrdili su nam da su nekoliko puta kontaktirali gradski odjel za komunalno uređenje, no za sada bez rezultata. Od Usluge je odgovor jasan: intervencije uređivanja, čišćenja i slično, gradskih površina naručuje Grad. A Usluga je u tom poslu izvršitelj narudžbe.

Poreč je bio van konkurencije za dobijanje prestižne nagrade kao najuređeniji grad na Jadranu ! Kako ćemo proći ove godine !?

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email