NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

JUČERAŠNJE GRADSKE PROMETNE GUŽVE

30.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / JUČERAŠNJE GRADSKE PROMETNE GUŽVE
830Parkir.jpg

POREČ – Jučer ujutro je dio grada (opet) bio u blokadi, što i nije neobično jer je središnji dio Poreča poznat, poglavito u ljetnim mjesecima, po prometnim »čepovima«.

žIpak, jučer je bila riječ o jednom sasvim novom slučaju, koji bi pravu dramu mogao, a vjerojatno i hoće, izazvati u mjesecima što slijede. Kolona gusto natiskanih vozila protezala se od ulaza u gradsko parkiralište preko obližnjeg rotora i prometnice prema Domu zdravlja, a nastavljala se s jedne strane od susjednog raskrižja kod La copa te onog na suprotnoj strani – ulazu u Poreč via Baderna.

Kružni tok koji bi trebao smanjiti pritisak vozila bio je doslovno začepljen, kako od ulaza iz Doma zdravlja, odnosno benzinske postaje, tako do izlaza prema parkiralištu.

Zašto?

Vozači vele da je uzrok tomu činjenica što za veliko gradsko parkiralište postoji samo jedan ulaz pa je kompletan vozni krvotok usmjeren samo u jedan pravac – ovaj gdje se stvorila kolona. Drugi ulaz u parkiralište, kod policijske postaje, zatvoren je zbog gradnje nove prometnice prema naselju Mate Balota.

Što će tek biti kad taj novi gradski prometni trak bude gotov pa se prema ovom jedinom ulazu u parkiralište bude slijevala i rijeka vozila s te strane, pitaju se građani. Izvjesno je da će se drugi ulaz u gradsko parkiralište bilo kako morati naći i izvesti, jer trenutno stanje prometa u gradu samo je blaga uvertira onome što slijedi kada »nahrupe« turisti. 

Print Friendly, PDF & Email