NEWS

Još se ne zna izgled rive

149IMG_4785.jpg
11.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Još se ne zna izgled rive

Natječaj je raspisao gradski Odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša a javilo se 11 autora, uglavnom timova arhitekata, koji su u svojim radovima obuhvatili prostor porečke luke od nekadašnjeg hotela Riviera do lukobrana sportske lučice, odnosno prostora gradske plaže. Kako će u budućnosti izgledati porečka riva, iz prispjelih radova, pokazanih na izložbi u istarskoj sabornici, nije se moglo vidjeti. Projektni zadatak je bio težak i zahtjevan, rekao nam je nakon objavljivanja idejno-urbanističkih rješenja Damir Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i tajnik ocjenjivačkog suda. Njedan rad nije mogao dati idealno rješenje prostora rive u cijelosti. Iz svakog rada mogu se izvaditi detalji koje želimo, ali i oni koje na rivi ne želimo vidjeti. Ocjenjivački sud, kojem je predsjedao Eđidio Kodan, predsjednik Gradskog vijeća, nije dodijelio prvu nagradu. Tri autorska tima podijelila su tri druge i jednu treću nagradu. Dva idejnourbanistička rješenja Grad Poreč će otkupiti od autora. Korak dalje, nakon završenog natječaja, u uređenju porečke rive izrada je DPU-a kojim se neće obuhvatiti prostor cijele luke. Prema riječima Hrvatina, radit će se i na zaštititi akvatorija. Predstoji i izrada detaljnog programa za cijeli prostor koji će se u konačnici uređivati u fazama.

D.Maul, Večernji list

Ovom prilikom podsjećamo Vas da je izložb pristiglih radova za idejno urbanističko rješenje Rive u Istarskoj sabornici otvorena do 17.5. i to prije podne od 9 do 13 sati te poslije podne od 17 do 21 sat.

Izložba radova na temu gradskog parkirališta na Peškeri otvorena je u isto vrijeme u Maloj galeriji na Narodnom trgu. Zanima li Vas kako bi mogla Riva i Peškera izgledati u budućnosti, svakako posjetite izložbe.

Print Friendly, PDF & Email