NEWS
Laguna Ironman 800

Jesu li “ugovorne kazne” od 500 Kn iz Usluge Poreč pravno valjane ili nisu ? Gradski vijećnik Maurizio Zennaro: “Savjetujem čelnicima Usluge da se uozbilje”

23.01.2020. 20:28; ; Početna / Politika / Jesu li “ugovorne kazne” od 500 Kn iz Usluge Poreč pravno valjane ili nisu ? Gradski vijećnik Maurizio Zennaro: “Savjetujem čelnicima Usluge da se uozbilje”
iVijesti-usluga-500kn-696x440

Nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro poslao je priopćenje javnim medijima vezano na  kazne od 500 kn koje Usluga d.o.o. iz Poreča dostavlja građanima kojeg prenosimo u cjelosti. Zennaro je, prema objavi, angažirao i tim odvjetnika (kao što je već bio i najavio ranije) i građanima nudi pravnu pomoć kao i predložak PRIGOVORA kojeg građani mogu koristiti i poslati na adresu Usluge Poreč u slučaju da dobiju (spornu) kaznu zbog nekorištenja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada.

Primjer Prigovora koji je Maurizio Zennaro dao sastaviti odvjetnicima, a namijenjen je građanima za slobodno korištenje možete preuzeti na linku.

Zamolili smo i službeno očitovanje od strane Usluge Poreč po temi ugovornih kazni, kojeg očekujemo u roku dan-dva.

Poštovani,

nakon saznanja da gradsko komunalno poduzeće Usluga d.o.o. iz Poreča šalje svojim korisnicima kaznu od 500 kn zbog nekorištenja usluge zbrinjavanja otpada, odlučio sam stati na stranu građana nudeći im pravnu zaštitu.
Kazna, koju Usluga šalje građanima, nema održivu pravnu osnovu, a to potvrđuje i pravno mišljenje tima odvjetnika koji sam angažirao da ispitaju zakonitost izrečene kazne.

Bez obzira na daljnje mjere koje Usluga d.o.o. namjerava poduzeti savjetujem građanima koji su dobili kaznu da ulože Prigovor.
Savjetujem i čelnicima Usluge da se uozbilje te ih pozivam na odgovorno ponašanje i racionalno upravljanje gradskim poduzećem u vlasništvu građana. Možda je netko od odgovornih smetnuo s uma da njih upravo građani plaćaju!

Kao gradski vijećnik od direktora Usluge zahtjevam da kaznu žurno poništi.
Zbog neugodnosti koje su građani doživjeli uslijed pokušaja kažnjavanja, pozivam direktora Usluge, g. Lakovića, da uputi javnu ispriku građanima, kao i onim djelatnicima Usluge koji su zaprimali prigovore i bili najviše izloženi gnjevu ogorčenih građana.

Maurizio Zennaro

Print Friendly, PDF & Email