NEWS
valfresco

Jeftinija goriva nakon ponoći !

18.08.2008. 00:00; Učitavanja: 55; Početna / Gospodarstvo / Jeftinija goriva nakon ponoći !

NASTAVLJA se pad cijena goriva na Ininim crpkama, a od ponoći bi eurosuper i eurodizel trebali nakon dužeg vremena ponovno pasti ispod devet kuna. Prema neslužbenim informacijama iz središta Ine koje je objavio HRT, cijena eurosupera trebala bi biti 8.93 kuna, što bi bilo 11 lipa manje, dok bi eurodizel trebao pasti za čak 50 lipa, pa bi nova cijena mogla biti 8.99 lipa.

Također, kako se može neslužbeno čuti benzinska goriva mogla bi pasti u prosjeku 1 posto, dok bi dizel trebao ići "dole" za 5 posto. Prije četrnaest dana, Ina je smanjila cijenu benzinskih i dizelskih goriva u prosjeku oko 4.7 posto, a trend pojeftinjenja se nastavlja uslijed pada cijene naftnih derivata na mediteranskome tržištu.

Iako su cijene nafte na svjetskom tržištu u posljednjih mjesec dana pale za gotovo 20 dolara za barel što iznosi oko 15 posto, mediteranska cijena nafte nije daleko od te cijene. Neki bi pomislili kako pojeftinjenje od jedan posto nema veze s razumom, no kalkulacije jedine naše naftne kompanije govore suprotno.

R.I. / V.M.

Print Friendly, PDF & Email