NEWS
HALF MARATON S

Jedriličarski klub Horizont iz Poreča organizirao je tradicionalnu 11. regatu La mula de Parenzo

IMG_1854
31.05.2022. 22:36; ; Početna / Sport i rekreacija / Jedriličarski klub Horizont iz Poreča organizirao je tradicionalnu 11. regatu La mula de Parenzo

Međunarodna manifestacija regata započela je u petak 28.05.2022. sa pokaznom regatom klase optimist koja se održala u porečkoj luci. Na pokaznoj regati sudjelovalo je 15ak djece kojima je ovo bila prva godina dana jedrenja.  Najmlađai jedriličar je imao 7 godina.
Najbolje plasirana djevojčica je Veronika iz JK Vega, a najbolje plasirani dječak i ujedno pobjednik je Franko Enriko Suarez iz JK Horizont Poreč.

„Predivna je bila slika mladih jedriličara u porečkoj luci kako hvataju vjetar i spretno upravljaju s svojim jedrilicama te se trude postići svoj prvi plasman na regati. A ujedno je bila i prava atrakcija za turiste i sve prolaznike„ izjavio je predsjednik JK Horizont Poreč Božidar Mihić

U subotu navečer se u prostorima JK Horizont održalo i avanturističko poučno predavanje Saše Fegić pod nazivom „Moj put oko svijeta” te druženje i razmjena jedriličarskih iskustva i priča iz dalekih zemalja i mora.

U nedjelju je startala regata krstaša   koja se već šest godina boduje i za Argonaut kup – istarski kup krstaša koji organizira JK Delfin Pula. Regata se vodila pod WS Rules, a odvijala u nadležnosti HJS. Na regati se okupilo stotinjak jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, jedriličar iz Australije i jedriličarka iz Engleske. Jedrilice su bile podijeljene u Grupe OPEN.  Sa promjenjivim vjetrom od 2 do 12 čv maestrala odjedrena su dva plova. Cilj je bio na ulazu u luku Poreč što je bila dodatna atraktivnost za gledatelje koji su slikali, snimali, a i navijali.

Najbolje plasirani i najbrži brod regate je Dolce far Niente / Elan 340 pod kormilom Deana Armuša iz JK Horizont Poreč koji je na domaćem terenu izborio u jakoj konkurenciji 1.mjesto ukupno.

Posebno se istakla ženska posada koja se netom pred regatu skupila u šarolikom sastavu, djeca i odrasli pod kormilom Sanje Vale Čupić na jedrilici IKIGAI/ B. Match Race 35 iz JK Delfin Pula koja je u svojoj grupi sa jedrilicama dužine 10,25m+ osvojila 1. mjesto.

„Čestitamo svima na sudjelovanju, na plasmanu i na dobroj energiji koju sa nama dijele. Zahvaljujemo svim sponzorima – Grad Poreč, TZ Poreč, San Servolo, Damijanić vina, B2 Propaganda na podršci u organizaciji regate kjao i svim volonterima. Zahvala svim klubovima koji su podržali ovogodišnu tradicionalnu La mula de Parenzo manifestacijsku regatu. Veselimo se sljedećem susretu koji organiziramo u suradnji sa JK Delfin Pula pod nazivom Istra pod jedrima, 23.-25.09. 2022., a  kojim obilježavamo Dan Istarske županije ” izjavili su u JK Horizont.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email