NEWS

Jedrenje: Porečani pobjedili J24 Cup sezonu 2007 / 08

28.04.2008. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Jedrenje: Porečani pobjedili J24 Cup sezonu 2007 / 08
104j2408_spi.jpg

Predivni dani za jedrenje, obasjani suncem i maestralom srednje jačine još su više uljepšali ova dva dana. A konačni rezultati? Nisu mogli biti bolji…

U subotu je ženski MIRAcool tim u sastavu: Jelena PREKALJ na kormilu, Danijela MARIĆ na trimu, Tamara PARIŽ na podigačima i Martina BUTKOVIĆ na provi krenula u posljednja četiri plova malog finala kao peta posada iz druge skupine, odnoso s najmanje negativnih bodova, nešto kao prvi nositelj teniskog turnira. To peto mjesto iz kvalifikacija prenosilo se bodovno u finalne plovove i nije se moglo izbaciti kao najslabiji rezultat. MIRAcool su odmah krenule agresivno u borbu, boreći se za svako mjesto! U dva su plova imale "bliskih"situacija na startu, čak i jedan protest, pa su se morale iskupljavati u polju, no cure su sve to majstorski odradile i sa serijom iz četiri plova: 3, 2, 6 i 2 pobjedile malo finale. Da su pobjednice nisu slutile do zadnjeg trenutka, jer od uzbuđenja nisu stigle na moru izračunati da li imaju dovoljno dobre ulaze ili ne. Veliko iznenađenje i ovacije publike, kada je većini bilo jasno da su cure pobjedile malo finale, na njihovim je licima ipak izazvalo smješak i dozu "ja ne mogu vjerovati", ali je ipak sve to prešlo u veliko slavlje, na kojem se Tamara s podigača nije mogla pridružiti, jer je nakon regate nažalost žurila nazad na posao (zbog toga je nema na slici).

"Ne mogu vjerovati, jako smo sretne i zaslužile smo ovu pobjedu. Ovo je naša druga sezona u kojoj se jedrilo u dvije grupe, tako da smo ukupno 9. od 17 posada što je za naš mladi tim jako veliki uspjeh. Nadamo se da ćemo slijedeće godine ući u veliko finale u kojem ćemo također dati sve od sebe!", rekla nam je kormilarka Jelena PREKALJ po završteku.

 Dečki iz H24 tima u sastavu Denis HRVATIN na kormilu, Adrej PRPIĆ na trimu, Valter BEAKOVIĆ na podigačima i Dado MIHIĆ na provi ušli su u veliko finale kao prvi nosioci regate. U svojoj petoj J24-Cup sezoni i drugim mjestom ukupno iz prošle godine, porečani su ove godine htjeli sezonu okončati prvim mjestom, za što su se cijelu zimu pomno trudili. Konkurencija je u velikom finalu bila jaka. S nizom iz četiri plova: 2, 1, 4 i 1 dečki su završili 4 boda ispred njihovih najvećih konkurenata iz svoje skupine JK ŽIVAANA Ipse ST i ostvarili svoj ovogodišnji  cilj: pobjeda u J-Cupu!

U subotu navečer svi učesnici J24-Cupa, kojeg već po sedmi put uspješno organiziraju Jure, Aleš i Boris, sudjelovali su na zajedničkoj večeri i družili se do kasno u noć. Po završetku podjele nagrada najavljena je već nova J24-Cup sezona 2008 / 2009 koja počinje na jesen.

CAPRAVELA

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email