NEWS

Dvije plaže, medalja s 2 lica

28.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Dvije plaže, medalja s 2 lica
269050.jpg

Porečkim priobaljem na sjever do periferije, ne već u jedno od najvećih porečkih naselja, sa najvećim turističko-ugostiteljskim kapacitetima, u Špadiće. Na Špadiće se naslanjaju, naselja su povezana, Veli i Mali Maj, te Vranići i Gulići.
U tom naselju, u Špadićima, privatna hoteska grupa "Valamar" uređuje i unapređuje hotel "Luna" – hotel za cijelu obitelj, a prethodnih godina isto je učinio i privatni hotelijer iz Argentine u svom poduzeću "Plava laguna" s hotelom i apartmanima "Laguna Park". Na zemljištu tih turističkih poduzeća sve je kao po špagi, spremno za slikanje i goste, a što je sa ničijom ili javnom zemljom – dijelom plaže u Špadićima ?
Prva usporedba koja mi pada na pamet je slika napuštenih površina oko Černobila ( vjerojatno zbog obljetnice te nuklearne katastrofe ). Znači plažu za prospekte i napuštenu i ničiju plažu ne dijeli ni milimetar, one se dodiruju i morate proći i jednom i drugom da dođete do plaže sa Plavom zastavom, koncesionara Grada Poreča, koja po ugovoru o Plavoj zastavi treba biti uređena za 3 tjedna, nije važno što su turisti, već među nama.
Pripremljenost za turističku sezonu ?

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email