NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

JAVNO IZLAGANJE O DETALJNIM PLANOVIMA UREĐENJA SERVISNE ZONE

24.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / JAVNO IZLAGANJE O DETALJNIM PLANOVIMA UREĐENJA SERVISNE ZONE
133Servisne-zone.jpg

 POREČ – Preksinoć je u gradskoj vijećnici održano javno izlaganje o detaljnim planovima uređenja Servisne zone Poreč (područje jedan i dva) kojemu se odazvalo manje od 20 građana.

Osnovne smjernice prostornoplanske dokumentacije za buduću servisno-radnu zonu građanima je izložio resorni gradski pročelnik Damir Hrvatin, a zatim su izrađivači planova, Robert Rabac i Marina Kalogjera, obrazlagali koje su djelatnosti, prometnice i komunalna infrastruktura planirani. Kako je uvodno rekao Hrvatin, DPU-i su rađeni na osnovi porečkog Prostornog plana, a primjedbe se još mogu predati u gradsku upravu do 27. svibnja za područje servisne zone broj jedan, a do 17. lipnja za drugo. Glavna prometna arterija u toj zoni, Čimižinu, Ulica je Mate Vlašića, a područje se odnosi na dio od naselja Finida do Velproa. Ondje su prostorni planeri zatekli građevinsku zonu te potpuno neizgrađen dio i na osnovi toga su se određivale prometnice i veličina parcela. Na tom prvom dijelu zone planeri predviđaju 174 nova javna parkirališta (uz privatna), a zatekli su 14 parcela veličine od 320 do čak 14.000 četvornih metara.

Prostornim planom ovdje su definirane servisne, gospodarske, administrativne, trgovačke, uslužne i različite kombinirane djelatnosti, te ugostiteljske, ali nije dopuštena stambena izgradnja. U drugom dijelu zone izražen je problem nepoznatog korisnika, što otvara mogućnost zaštite okoliša, određeni su infrastrukturni koridori, a ondje se nalazi 17 parcela.

Predviđena je izgradnja tri trafostanice, uređenje zaštitnog zelenog pojasa uz gradsku zaobilaznicu te nekoliko manjih zelenih površina. U raspravi je bilo riječi o načinu na koji će Grad prodavati parcele u svom vlasništvu što će, kako je rekao Hrvatin, svakako biti u formi natječaja, te prometnicama koje će se izgraditi unutar zone i povezivati je sa susjednim naseljima i glavnim sabirnim prometnicama.

Print Friendly, PDF & Email