Jadranka Radojković, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Poreč, pohvaljena na razini Hrvatskog Crvenog križa

IMG-20170508-WA0045
08.05.2017. 11:53; Učitavanja: 466; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Jadranka Radojković, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Poreč, pohvaljena na razini Hrvatskog Crvenog križa

Jadranka je u cjelosti vodila socijalni program pomoć u kući za starije i nemoćne,  što iziskuje brigu od evidencije korisnika, vožnje k liječniku, nabave lijekova, pelena, podjela odjeće i obuće, hrane, čišćenje stambenih prostorija, previjanje i osobna higijena korisnika u potrebi. Izuzetno vodi brigu za beskućnike na svom području, i to od rješavanja evidencije, brige o njihovom bolničkom liječenju i nakon njega. Broj volonterskih sati koje je Jadranka odradila u 2016. – oj godini jesu 342 sata.

Jadranka je posvećena volonterskom radu u GDCK Poreč u cjelodnevnom angažmanu. Naime, kad god nekom od korisnika zatreba pomoć korisnici i sami kontaktiraju nju, a ona uvijek promptno reagira i rješava sve probleme. S obzirom da je Jadranka aktivna i u drugim udrugama i to u Udruzi dijabetičara Tar-Vabriga, te u Humanitarnoj udruzi Valsanta ista je dobila na besplatno korištenje i prostorije za rad navedenih udruga i Općinske organizacije GDCK Poreč. Jadranka ima veliku podrušku i Općine Tar-Vabriga s kojom ona svakodnevno surađuje.

Aktivna volonterka predstavlja pozitivno Crveni križ u javnosti, u medijima, gostovala je na TV emisijama, te prisutna je u tisku. Ona je primjer uzornog volontera koji predstavlja sliku naše organizacije u javnosti, brine se za starije i nemoćne osobe, surađuje s lokalnim samoupravama, Centrom za socijalnu skrb Poreč, te sličnim udrugama, organizira akcije Solidarnosti s mladima i školama.

Jadranka odstupa po svom volonterskom radu od ostalih volontera i to zbog njenog cjelodnevnog angažmana, izrazitoj empatiji te kvalitetnoj psihosocijalnoj pomoći. Kad korisnicima zatreba pomoć u bilo kojem pogledu, ona odmah djeluje, pa isti uz nju osjećaju sigurnost.

Ova je nagrada kruna njenog dugogodišnjeg kontinuiranog rada i naša zahvalnost prema Jadranki.

Neizmjerno je veselje kada je večiji rad prepoznat u zajednici u kojoj je volonter aktivan, a još je veća nagrada kada je rad prepoznat i na razini naše države, u samom Hrvatskom Crvenom križu.

Zahvalu za Jadrankin rad osobno je uručena od strane Predsjednika Hrvatskog Crvenog križa dr. Jelića, te od Izvršnog Predsjednika gospodina Markta, u Zagrebu na Smotri HCK, 7. svibnja 2017.

Čestitamo Jadranki !

 

Ravnateljica GDCK Poreč
Vesna Janko Finderle

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email