NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Izvrstan nastup članova porečkog mačevalačkog kluba Špada na Državnom prvenstvu

Vije10553-15813
22.10.2020. 09:16; Učitavanja: 127; Početna / Sport i rekreacija / Izvrstan nastup članova porečkog mačevalačkog kluba Špada na Državnom prvenstvu

U subotu, 17. listopada 2020. članovi Mačevalačkog kluba Špada sudjelovali su na Državnom prvenstvu u mačevanju u oružju sablja za 2020.

Ponajprije treba istaknuti potvrđeno prvo mjesto seniorke u sablji – Zoe Marie BALDO, koja je s lakoćom svladala Valentinu MEŠTRIĆ iz MK Inter iz Zagreba 15-5. U prvom kolu je Zoe imala dvije pobjede i jedan poraz i zauzela 2. mjesto nakon kola. U prvoj eliminaciji je Zoe pobijedila Juditu ŠTORGU iz MK Zagreb 15-5, a u polufinalnoj eliminaciji je pobijedila Viktoriju VUČKOVIĆ SOKOVIĆ 15-4. Osvajanjem titule najbolje sabljašice Zoe je potvrdila svoju prošlogodišnju titulu.
 
Još je jedan član MK Špade bio vrlo uspješan, a to je Alem JUSKOSKI, kojemu je inače mač matično oružje, ali je imao prilike uvježbati i sablju prije prvenstva i to mu je donijelo titulu državnog prvaka u mlađokadetskoj konkurenciji (do 14 godina). I u polufinalnoj i u finalnoj borbi pobijedio je članove MK Mušketiri iz Zagreba, Jurja TRNINIĆA 15-10  te Pavla NOVINU 15-2.
Ovo je bio veliki uspjeh, jer je Alem u toj kategoriji nastupao sa starijim dječacima od sebe. No, ovaj uspjeh nije uspio ponoviti i u svojoj dobnoj kategoriji – dječacima do 12 godina, gdje je završio sa srebrnom medaljom, izgubivši u finalu od Jurja TRNINIĆA iz MK Mušketiri iz Zagreba 10-4.
Da bi uspjeh bio još veći, Alem je nastupio i u kadetskom uzrastu i osvojio i brončanu medalju, izgubivši u polufinalnoj borbi od Tea VRAČIĆA iz MK Inter iz Zagreba 15-4.

Petar POŽARIĆ iz MK Špade nije uspio obraniti brončanu medalju od prošle godine u seniorima u sablji, izgubivši u četvrt-finalnoj borbi od klupskog trenera u sablji 15-7, zauzevši na kraju 8. mjesto.
 
Ukupno su članovi MK Špade u sablji uspjeli osvojiti 4 medalje, što je izniman uspjeh kluba. 

MK

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email