VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

Izmijenjen prostorni plan i odluka o prometu

01.07.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Izmijenjen prostorni plan i odluka o prometu

A na sjednici održanoj u srijedu navečer najprije su prihvaćene izmjene i dopune prostornog plana, usklađenog s uredbom o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog pojasa.

Vijećnicu Snježanu Mekota zanimalo je što će se dogoditi s projektom apart hotela u Novom naselju, kojemu je drugi put poništena dozvola, a Vladina uredba, s kojom je porečki prostorni plan sada usklađen, smatra građevinske čestice unutar zaštićenog pojasa koje su veće od pet tisuća četvornih metara neizgrađenim građevinskim područjem i točno propisuje što se na takvom zemljištu može graditi

Vijećnici su jednim glasom protiv izmijenili lanjsku odluku o uređenju prometa u gradu, kojom je malo detaljnije uređen promet u mirovanju, pogotovo kamiona, autobusa i kampera, potom opskrbni punktovi i pješačke zone. Dodana su po dva mjesta za taksi prijevoz u Ulici Nikole Tesle (kod Parka Olge Ban) i Turističkoj (prije ulaza u parkiralište pred Općinskim sudom). Člancima koji reguliraju biciklističke i automobilske utrke, test voženje i slično po javnim prometnicama, o čemu odlučuje poglavarstvo, dodana je odredba o potrebi ishođenja prethodne suglasnosti policije. Izmijenjena odluka stupa na snagu osam dana nakon objave u »Službenom glasniku«, a njome se parkiranje turističkih autobusa i kampera ograničava isključivo na parkiralište kod Osnovne škole Poreč, dok se teretnim vozilima iznad 1,5 tone nosivosti i radnim strojevima zabranjuje parkiranje u stambenim naseljima.

Vijeće je prihvatilo inicijativu Anđelke Rakovac da se uredi alternativni prijevoz koji bi centar grada povezivao s hotelima, Mekota je sugerirala da se od spomeničke rente nabave vozila za primjereniju opskrbu u starom gradu, a Sonja Vojinović dodala da treba pogledati kako je dostava riješena, primjerice, u Dubrovniku. Predsjednik Kodan odredio je da se već u rujnu gradsko vijeće posveti toj temi.

S. Matejčić,  Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email