NEWS
valfresco

Izložba ”Val de Torre-grande amore” u Galiji

055
27.10.2017. 10:38; Učitavanja: 288; Početna / Kultura / Izložba ”Val de Torre-grande amore” u Galiji

U prisutnosti brojne publike otvorena je sinoć u Galiji, u prostorima Likovne udruge Poreč, izložba ”Val de Torre-grande amore”. Prigodnim govorom posjetiteljima i autorima obratili su se predsjednica LUP, Ester Diklić i zamjenik načelnika Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega koja je sufinancirala projekt,  Gaetano Benčić.

Već drugu godinu zaredom Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega svojim sufinanciranjem sudjeluje u ostvarivanju likovnog projekta koji je tematikom vezan za područje i okolicu Tara i Vabrige.

U svom obraćanju publici, Gaetano Benčić rekao je da bi bilo dobro da takvi projekti postanu tradicionalni jer povezuju ljude i mjesta, a to je u današnje doba neophodno potrebno.

Od 25 radova, koje su članovi Likovne udruge Poreč uradili na materijalu kupljenom doniranim sredstvima  Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega, zidove donatora krasiti će rad Silvane Bratović  ”Jedra u vali”. Budući da autorica nije bila prisutna, nagrada, veliki drveni slikarski štafelaj, bit će joj uručena naknadno.

Otvaranje izložbe uveličali su pjesmom vokale skupine ”Barcaioli” iz Tara te ”Nigrignanum” Zajednice Talijana Labinci. Zakuska koja je upriličena na kraju programa, bila je izvrsna prilika za druženje i pjesmu za sve posjetioce.

Izložba se može pogledati do 4.11.2017. osim nedjelje i praznika, od 10,00 do 13,00 u galeriji LUP u Galiji.

 

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S