NEWS
valfresco

Istra potvrdila poziciju perjanice hrvatskog turizma – Rovinju prestižna nagrada

GO03413479
27.10.2017. 09:49; Učitavanja: 366; Početna / Gospodarstvo / Istra potvrdila poziciju perjanice hrvatskog turizma – Rovinju prestižna nagrada

Struka je odlučila – i u jednoj od najuspješnijih turističkih sezona u hrvatskoj povijesti Istra i njeno turističko gospodarstvo zadržali su i potvrdili poziciju perjanice hrvatskog turizma. Ta struka, odnosno predstavnici turističkog sektora, okupila se u protekla dva dana na Danima hrvatskog turizma koji su ove godine održani na Malom Lošinju te, među ostalim, tradicionalno nagradila ono najbolje što hrvatski turizam ima.

Dodijeljene su nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije i atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku” te nagrade za najbolje djelatnike u turizmu “Čovjek ključ uspjeha”.

Neke od najprestižnijih među njima stižu u Istru, pa tako i priznanje za najuspješniju destinaciju za ljetni odmorišni turizam koje je pripalo Rovinju.

“Mi svake godine nastojimo ponuditi nešto novo, dodati nekakvu dodatnu kvalitetu. Nastojimo diferencirati ponudu i stvarati proizvode za konkretne tržišne niše. Ove godine smo napravili iskorak i na području ulaganja u plaže, a puno se ulagalo i u kampove i područje zdravstvenog turizma. Drago mi je da je struka to prepoznala i posebno me veseli ovo priznanje struke, jer struka je uvijek najstroža u ocjenjivanju”, komentirajući to priznanje Rovinju kazala je direktorica rovinjske Turističke zajednice Odete Sapač. Dodala je kako je dodatni razlog za zadovoljstvo činjenica da je Rovinj ušao u finale izbora u kategoriji najbolja destinacija zdravlja.

“Razvoj zdravstvenog turizma u našoj je strategiji i imamo objektivne potencijale za to, a ovo finale govori da Rovinj ima još puno aduta koje može i namjerava razvijati i da ima mogućnosti svojim gostima iz godine u godinu nuditi nešto novo“, kazala je Sapač.

Zadovoljstvo nije skrivao ni rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga koji se zahvalio ugostiteljskim radnicima, javnim službama, vatrogascima, lučkoj upravi, hitnoj pomoći, policiji i komunalcima, te svima onima koji su svojim radom doprinijeli da Rovinj iza sebe ima još jedno jako uspješnu i sigurnu turističku sezonu.

“Prošle godine smo na Danima hrvatskog turizma bili drugi, ove godine smo vjerujem zasluženo prvi, a naredne ćemo se sportski truditi i boriti da se zadržimo tu gdje jesmo. Ove godine smo dosad ostvarili preko 3,8 milijuna, blizu smo magične brojke od 4 milijuna turističkih noćenja i nije nerealno kazati da bi smo u narednoj godini željeli i tu brojku dohvatiti, te biti još posjećeniji u pred i posezoni. Težimo izvrsnosti i kontinuirano radimo na tome da budemo što prepoznatljivija destinacija. Svjesni smo konkurencije, svjesni smo okružja i stalnih promjena na tržištu Mediterana, ali i u turističkim trendovima u Europi i želimo uvijek držati korak s njima kako bi i danas i sutra i za pet godina bili destinacija koja je “in”, jer na kraju krajeva turizam nam je osnovni biznis u Rovinju”, kazao je Paliaga. 

Nagrada Maistri i Filipu Saviću

Među nagrađenima i ove se godine u nekoliko kategorija našla rovinjska Maistra koja ima i najbolji hrvatski hotel u kategoriji pet zvjezdica – hotel Monte Mulini.

“Uz nagradu Rovinju za najdestinaciju svakako vesele priznanja Turistički cvijet za hotel Monte Mulini i Čovjek – ključ uspjeha koji je pripao našem sommelieru Filipu Saviću. To je ujedno dodatna potvrda da naši napori u podizanju kvalitete proizvoda i razvoj naših kadrova te suradnja s lokalnom zajednicom, idu u pravom smjeru. Sigurni smo da će još boljim rezultatima u budućnosti pridonijeti i nova Adrisova ulaganja, vrijedna 2 milijarde kuna, od čega je samo u novi rovinjski hotel investirano više od 600 milijuna kuna. Podsjetit ću da je hotel Monte Mulini dio jedne od najvećih svjetskih organizacija u luksuznom hotelijerstvu The Leading Hotels of the World te da je restoran Wine Vault u kojem je zaposlen sommelier Filip Savić, nedavno dobio preporuku u Michelinovom vodiču”, rekao nam je tim povodom član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Adris je u turistički dio svoga posla do sada uložio više od 3 milijarde kuna. Posljednja velika investicija je obiteljski hotel Amarin, a u narednom trogodišnjem razdoblju planiraju dodatno investirati gotovo 2 milijarde kuna. Cilj im je da više od 90 posto smještajnih kapaciteta bude u kategoriji 4 i 5 plus zvjezdica, čime žele privući goste više platežne moći. Novi rovinjski hotel vrijedan više od 600 milijuna kuna koji se gradi na lokaciji hotela Park i koji će biti otvoren sredinom 2018. godine bit će završetak ove faze razvoja turističke jedinice i dovršetak uređenja ekskluzivne zone Monte Mulini.

U kategoriji najboljih hotela i kampova nagrađeno je i pet hotela, te jedan kamp porečke Valamar Riviere. Nagrada za najbolji kongresni hotel pripala je hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, dok je u kategoriji hotela s četiri zvjezdice najboljim hotelom proglašen Valamar Diamant iz Poreča. U kategoriji za obiteljski odmor Valamar je imao dvije nominacije – Valamar Isabella Island Resort koji je osvojio prvo mjesto i Valamar Club Tamaris kojem je pripalo treće mjesto. Nagrade nisu stale samo na hotelima i ljetovalištima, već je Valamar osvojio nagradu i za najbolji veliki kamp koja je pripala Camping Resortu Lanterna. Kao posebno priznanje Valamar Girandella Resort u Rapcu proglašen je hotelskom investicijom godine.

“Nagrade na Danima hrvatskog turizma iznimno nas vesele jer su još jedna potvrda da radimo dobar posao, a posebno nam je drago kad te nagrade i priznanja dolaze od naših kolega iz turističkog sektora. Iza ovih dobrih rezultata stoji sjajan tim naših djelatnika kojima pripadaju sve ove nagrade i koji su za njih najzaslužniji. Valamar se ponosi svojom dugom tradicijom pružanja izvrsne usluge te ćemo nastaviti ulagati u podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata i razvoj destinacija, a sve s vizijom da budemo lider u odmorišnom turizmu i partner turističkim destinacijama u kojima poslujemo”, komentirajući ta priznanja kazala je potpredsjednice za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić.

Najbolja velika turistička agencija u 2017. godini pulski je Uniline, a o priznanju članica uprave za sektor turizma Sandra Gobin kaže: “Počašćeni smo i zadovoljni ovom nagradom koja je kruna i još jedno priznanje struke na kraju uspješne poslovne godine. Drago nam je da je ono što radimo prepoznato i da se cijeni. Poslovna godina 2017. za Uniline je bila izuzetno uspješna. Godinama se razvijamo i ulažemo u širenje kako u tržišta na kojima radimo, tako i proizvoda i to daje rezultate. Naravno da na ovome ne namjeravamo stati već idemo dalje i spremni smo osmisliti nove proizvode i nove teme dolaska jer u tome vidimo ključ našeg daljnjeg uspjeha i razvoja.” 

I nominirani su pobjednici

Na Malom Lošinju bio je i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević koji je čestitao svima koji su dobili nagrade, ali i onima koji su bili u finalima jer, kako je kazao, pobjednici su na svoj način zapravo svi oni koji su zaslužili nominaciju. “Želio bih istaknuti da se radi o nagradama i u privatnom i u javnom sektoru, te za pojedince koji su svojim požrtvovanjem i profesionalnošću skrenuli pozornost na sebe i kompaniju ili instituciju koju predstavljaju. Sve te nagrade su definitivno rezultat suradnje privatnog i javnog sektora, a Istra je i na ovaj način pokazala da je vrlo dobro posložena turistička destinacija gdje između ta dva sektora postoji odlična suradnja. Sve to nam govori da je turizam jedan zbroj pametnih sinergija i da jedino na taj način možemo odskočiti od prosjeka“ – kazao je Ivošević. Podcrtao je i važnost stalnog investiranja u infrastrukturu, kadrove, te u nova znanja i vještine. „Sve je to jedan mozaik koji turizam čini izuzetno kompetitivnom granom gospodarstva, a kada to stavimo u kontekst s našom konkurencijom onda vidimo da se definitivno radi o visoko konkuretnoj djelatnosti u kojoj Istra uspijeva, a to i ova priznanja pokazuju, ne samo držati korak već i biti među predvodnicima i onim najboljima“ – zaključio je Ivošević.

(Milan PAVLOVIĆ, Glas Istre)

Radoš: Nagrada pripada svim zaposlenicima

Najbolja mala putnička agencija proglašena je ona porečkog Fiore toursa, a direktor Dalibor Rudan nije mogao skrivati oduševljenje. Rekao je kako im je izuzetna čast što su drugu godinu za redom tu prestižnu titulu upravo oni osvojili te naglasio da kao glavni uspjeh njihova prepoznatljivog rada treba prepisati upravo vlastitome kadru, a svakako i vanjskim suradnicima bez kojih teško da bi kvalitetno poslovali. Njihovi paket aranžmani gastro i kulturnog turizma za od 6 do 16 osoba glavni je ključ prepoznatljivosti. To su ture autobusima za goste koji žele nešto više, te traže aktivno sudjelovanje u svemu, ne samo razgledavati znamenitosti. “Ove godine najviše paket aranžmana organizirali smo u Istri i to čak 60 posto, dok je ostatak bilo organiziranih tura po Sloveniji i središnjoj Hrvatskoj , rekao je Rudan.

Marina Vrsar proglašena je najboljom u kategoriji malih marina, a član uprave komunalnog poduzeća Montraker Armido Gerometta, u čijoj je i nadležnosti marina, kazao je kako je to njihov najveći uspjeh do sada “To je nagrada svim djelatnicima. Posebno treba pohvaliti i privatni restoran Trošt koji radi u sklopu same marine, jer je i on doprinio da sa svojom ponudom privuče goste, rekao je Gerometta.

Direktor Camping parka Polidor iz Funtane Adriano Ukušić nije skrivao oduševljenje.
– Nismo to zaista očekivali i veoma nas je obradovalo. Trudili smo se da podignemo standarde u našem malome kampu i gosti su to prepoznali i nagradili. Vrlo smo zadovoljni odazivom, a obzirom da radimo cijelu godinu do sada smo ostvarili 37 tisuća noćenja. Do konca godine ta će se brojka i povećati jer već za praznike i doček Nove godine imamo zaprimljene rezervacije, rekao je Ukušić.

Valamar Riviera dobila je ukupno pet nagrada. U kategoriji hotela s četiri zvjezdice najbolji hotel u Hrvatskoj proglašen je VaIarnar Diamant, u kategoriji hotela za obiteljski odmor najbolji je hotel smješten na otoku sv. Nikola nasuprot Gradu Poreču, VaIamar Isabella Resort, u kategoriji kongresni hoteli najbolji je Valamarov Lacroma Dubrovnik. Također najbolji je i njihov veliki kamp Camping Resort Lanterna.

“Nagrada za najbolji obiteljski hotel pokazatelj je vrhunske kvalitete usluge koju nudimo u Valamar Isabella Island Resortu, a našu vrijednost prepoznaju kako gosti, tako i struka. Nagrađen je prvenstveno trud velikog tima koji ima privilegiju raditi u predivnom okruženju otoka Sveti Nikola. Valamar IsabeIla Island Resort svojom je ponudom pridonio privlačnosti Hrvatske kao destinacije te ćemo se i dalje se truditi da svojim radom i ponudom zadržimo lidersku poziciju”, izjavio je Denis Prevolšek, direktor IsabeIla Island Resorta, a gotovo identično razmišljanje ima i Eduard Folo direktor nagrađena hotela Valamar Diamant.
Veselili su se i dobitnici nagrade za najveći kamp. “Camping Resort Lanterna je jedan od najvećih kampova u Hrvatskoj a ujedno i jedan od najboljih kampova u Europi. U 2017. godini Valamar Riviera je u Camping Resort Lanternu uložila 98 milijuna kuna, a u prethodnom razdoblju više od 200 milijuna kuna. Ove je godine otvorena i Piazza, inovativan servisni koncept kojim smo podigli kvalitetu kamping ponude i iskustvo gostiju. “Ova nagrada ponajviše pripada svim zaposlenicima ovog velikog kamping ljetovališta, koji vrijedno svojim trudom i radom doprinose vrhunskoj usluzi i ponudi za sve naše goste”, izjavio je direktor tog kampa Bruno Radoš.

I. GRGAT, Glas Istre

 

Print Friendly, PDF & Email