NEWS

Iz proračuna Grada Poreča ove godine više od 4,6 milijuna eura za sportsku infrastrukturu i sportske klubove

Persuric i Beakovic
08.04.2024. 11:38; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Iz proračuna Grada Poreča ove godine više od 4,6 milijuna eura za sportsku infrastrukturu i sportske klubove

Ove će ove godine iz gradskog proračuna za Sportsku zajednicu Grada Poreča, sportske klubove i infrastrukturu biti izdvojeno 4.631.690,00 eura, što je jedan od najvećih iznosa do sad.

Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas s predstavnicima Sportske zajednice Grada Poreča – predsjednikom Aleksandrom Beakovićem i tajnikom Zoranom Jendrašićem, te  gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić.

S ukupno šest javnih sportskih dvorana i dvije privatne, preko 130 polivalentnih i dječjih igrališta, novim nogometnim kampusom koji će se širiti, atletskom stazom, nogometnim stadionom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, teretanom za osobe s invaliditetom, razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom, te projektima koji su posebno prilagođeni osobama s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva, Poreč je odavno prepoznao važnost ulaganja u sport te opravdano nosi titulu grada sporta.

„Poreč, s obzirom na broj stanovnika, ima registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu. Grad je tu da osigura sredstva, financira ulaganja i bude podrška Sportskoj zajednici i svim njenim članovima.“ Rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Iznosi u gradskom proračunu su planirani za izgradnju novih nogometnih igrališta u sklopu nogometnog kampusa „Jadran Poreč“, za potpunu obnovu polivalentnih igrališta u sklopu SRC „Veli Jože“ i dodatno uređenje tenis-centra, potom za redovna održavanja sportskih objekata, sportske manifestacije te potrebe sportskih klubova – od financiranja sudjelovanja u europskim natjecanjima, do edukacije trenera, redovno funkcioniranje klubova te financiranje programa udruga.

Osim toga, Poreč je već godinama domaćin brojnim velikim svjetskim i europskim natjecanjima koje okupljaju po nekoliko tisuća sudionika od rukometnih, odbojkaških, boks, karate, judo i taekvando prvenstava, do državnih prvenstava školskih sportskih saveza, a u narednom periodu slijedi i Svjetsko prvenstvo u rukometu i Svjetsko prvenstvo u boksu, kao i Ironman utrka te istra300.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email