Iz Odbojkaškog kluba Poreč

Vije2560-3764
09.02.2016. 11:51; Učitavanja: 270; Početna / Sport i rekreacija / Iz Odbojkaškog kluba Poreč

Prošlotjednim gostovanjem u Austriji i nedjeljnom utakmicom sa OK Vukovar završio se službeno prvi dio sezone za odbojkašice OK Poreč. Rezultati proteklog tjedna za mnoge nisu ohrabrujući pošto su se zaredali porazi od po 3:0 od ekipa SVS Post Schwechat, HAOK Mladost u sklopu MEVZ-a srednjeeuropske lige, te u Hrvatskom prvenstvu od OK Vukovara.

Najviše boli poraz od Vukovara  gdje se unatoč dobroj igri izgubila na terenu gotovo dobivena utakmici, pošto ni vodstvo od po 22:19 u prva dva seta, te dvije set lopte u prvom setu nije bilo dostatno za pobjedu. Tijek utakmice pokazao je da ekipa još nema stabilnost i kontinuitet igre, koji su posljedica uigravanja i promjena načina igre, te izostanak Marine Novosel. Sada predstoji tjedan treninga, uštimavanja sa željom svih da se pokaže na kraju ono najbolje.
Ali ni to nije toliko crno pošto je to „ samo“ nastavak crne tradicije loših igara na početku kalendarske godine 2014 i 2015 godine koje su na kraju donijele odlične rezultate.
Pred prvom ekipom sada slijedi niz  od šest utakmica drugog dijela prvenstva u „Ligi 4“ ( OK Marina Kaštela, HAOK Mladost, OK Vukovar i OK Poreč), koje će odrediti konačan plasman u prvenstvu Hrvatske, kao i redoslijed brojeva za samo završnicu i doigravanje za prvaka Hrvatske. Sljedeća subota već donosi prvo gostovanje u Ligi 4 kod HAOK Mladosti u Zagrebu.
Za lijep ugođaj proteklog vikenda su se potrudile ekipe mlađih kadetkinja koje su u sklopu Županijske lige odigrale u dvorani Veli Jože utakmice sa ekipama OK Veruda i OK Veli vrh te upisale tri pobjede i jedan poraz.
Ekipa OK Poreča 1 u sastavu Daria Čatlak, Legović Martina, Petra Mažar, Lara Aničić, Pauletić Larisa, Brajković Antonjeta, Nikačević Iva, Vekić Mateja i Noemi Žužić odigrala je ujedno derbi prvenstva protiv ekipe OK Verude koja je na drugom mjestu, te je do sada doživjela samo jedan poraz (od OK Poreča) . Sigurnom pobjedom od 2:0 (25:17 ; 25:15) mlade porečanke su potvrdile svoj primat u Istri, a time i najavile obranu prvog mjesta kao i da se najozbiljnije pripremaju za skoro prvenstvo Hrvatske. U drugoj utakmici pobijeđena je ekipa OK Veli vrh sa 2:0 (25:8 ; 25:8). Druga ekipa mlađih kadetkinja zabilježila je pobjedu protiv Velog vrha od 2:0 (25:17 ; 25:19) , a sa ekipom OK Verude su pružile solidan otpor, te na kraju poražene sa 2:0( 25:22 ; 25:12), tako da je trenutno  sedma između 16 ekipa. Ovim se samo još jednom potvrdio primat Porečke škole odbojke u Istr kaoi i dobar rad sa mlađim selekcijama u klubu.

OK Poreč

Print Friendly, PDF & Email