NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Iz Njemačke stigli rezultat i iskrene čestitke učenicima Srednje škole Mate Balote i njihovoj mentorici

336991103_727931875481020_907531673481399799_n
20.03.2023. 18:43; ; Početna / Kultura / Iz Njemačke stigli rezultat i iskrene čestitke učenicima Srednje škole Mate Balote i njihovoj mentorici
San svih srednjoškolaca je jednog dana dobiti diplomu. Ali, dobiti međunarodnu diplomu o znanju njemačkog jezika na visokoj B2 ili C1 razini već kao maturant, nije omogućeno svima. Našim učenica se ovo nudi već 20 godina.
 
Nakon što su u lipnju 2022. godine 45 naših gimnazijalaca i ekonomista dobili diplomu na razini B1 (DSD I der KMK) potpisanu od strane predsjednika konferencije ministara prosvjete Republike Njemačke i od strane njemačkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, njih sedmoro izvrsnih su nakon četvorogišnjeg pohađanja fakultativne nastave za Njemačku jezičnu diplomu položili ispite iz 4 vještine prema zajedničkom europskom referentnom okviru koje obuhvaćaju razumijevanje čitanja i slušanja, te pisanu i usmenu komunikaciju i time stekli DSD II diplomu na visokoj C1 razini.
 
Uvijek nas navode kao jednu od najboljih škola u Hrvatskoj koja provodi taj program, ali nakon što nam je ovogodišnje rezultate osobno poslala koordinatorica za DSD II der KMK u Republici Hrvatskoj, gospođa Uta Wullenbäcker, i izjavila da je to uistinu respektabilan uspjeh, osjećali smo se najboljima.
 
Iako našim maturantima ova diploma omogućava izravni upis na bilo koje sveučilište u Njemačkoj, još nam nisu otkrili gdje će nastaviti svoje školovanje. No, vjerujemo da će ovu diplomu znati dobro iskoristiti u budućem životu i uveliko obogatiti svoje životopise.
 
Zadovoljna je i ponosna i njihova mentorica prof. Marlena Vitasović Orbanić
Print Friendly, PDF & Email