NEWS

iz MO Joakim Rakovac

17.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / iz MO Joakim Rakovac
489306PIC00001.jpg

MO Joakim Rakovac je na svojoj sjednici dana 16.03.2005. godine razmatrao slijedeće problematike:

1. Dostavljenu peticiju građana iz naselja Bolnica i

2. Pritužbe građana na prodavaonicu Vindije u Zagrebačkoj ulici

Nakon poduže rasprave o navedenim temama donešeni su slijedeći zaključci:

I. a) Podržavamo opravdano negodovanje građana iz naselja Bolnica u cilju osiguranja provođenja gradskih odluka o javnom redu i miru.

b) Tražimo od gradskih i inspekcijskih službi da se poštuju svi predviđeni uvijeti za funkcioniranje kafe bara.

c) Također tražimo da se skrati radno vrijeme objekta jer se pokazalo da sve dosadašnje reklamacije građana i poduzete aktivnosti od strane policije nisu urodile plodom.

U prilogu dajemo tekst peticije kojega je potpisalo 149 nezadovoljnih građana.

*****************

GRADSKOM POGLAVARSTVU

GRADA POREČA

Predmet: PETICIJA – zahtjev za donošenje odluke o radnom vremenu

u ugostiteljstvu u stambenom naselju Madonna del Monte

(naselje Bolnica).

Poštovani!

Mi, niže potpisani građani, podnosimo vam ovu peticiju sa zahtjevom da donesete odluku o ugostiteljskoj djelatnosti u stambenom naselju Madonna del Monte (naselje Bolnica), s ciljem osiguranja potreba građana za odgovarajućim ugostiteljskim uslugama, a naročito radi zaštite komunalnog reda i mira građana.

Zahtijevamo da se odlukom ograniče vrsta, radno vrijeme, kao i uvjeti rada ugostiteljskih objekata koji mogu djelovati na području naselja posebno u ulicama: Dr. M. Gioseffija, B. Parentina, D. Trinajstića, P. Preradovića, A. Šantića, T. Ujevića, I. Andrića, F. Prešerna, I.G. Kovačića kako slijedi u nastavku.

1. U naselju ne mogu raditi objekti iz skupine barovi, vrste: noćni klub, noćni bar, disco klub, disco bar, pivnica ili objekti iz drugih skupina i vrsta u kojima se koristi glazba (živa ili na drugi način reproducirana)

2. Radno vrijeme objekta može trajati u toku čitave godine od najranije 7.00 do najkasnije 23.00 sata. Iznimno, 25. i 26. prosinca i 1. siječnja u godini mogu raditi od 0,00-24,00 sata.

3. Objekt mora započeti radom najkasnije u 9.00 sati i dužan je raditi najmanje 7 sati dnevno, a zatvoren može biti jedan dan u tjednu.

4. Objekt ne smije proizvoditi buku koja bi se iz njega čula (glazba, galama gostiju, rad strojeva ili drugo).

5. U objektu se ne mogu održavati priredbe javnog ili privatnog karaktera (koncerti, proslave i slično) koji imaju za posljedicu okupljanje većeg broja ljudi.

6. Objekt mora odmah ukloniti smeće i otpatke sa površine oko objekta koje ostaje nakon rada objekta.

Obraćamo se vama, GRADSKOM POGLAVARSTVU, nakon niza pokušaja da zaštitimo svoj mir i red, koji se sustavno narušava radom ugostiteljskog objekta "ROCK CAFFE" u ulici Dr. Mauro Gioseffi. Od početka rada tog ugostiteljskog objekta čiji je formalni naziv "caffe bar", a zapravo je to disco klub, noćni klub ili nešto slično čije je radno vrijeme tobože od 19-2 sata , a zapravo je cjelonoćno, s time da i po nekoliko dana zna biti zatvoren. Nepodnošljiva buka i galama, glazbe i gostiju, sve je jača dolaskom toplijih dana, kada gosti lokala borave izvan njega, razbijaju staklo, dozivaju se, viču, psuju i dovoze se ili odvoze motociklima ili automobilima u svako doba noći sve do kasnih jutarnjih sati uz vožnju moto crossa po obližnjoj šumici ili ludovanja na raskrižju ispred objekta. Samo čudom se još nije dogodila kakva nesreća. Nakon završetka rada lokala po okolici ostaje strašan nered od boca, čaša, papira i drugoga otpada, sve dok jednog dana to ne počisti radnik "Usluge" koji održava taj dio grada. To je sve samo ne caffe bar gdje bismo mi građani ili turisti našega grada mogli popiti kavu u neko normalno doba dana, što je nama potrebno. Ovakav lokal nije ni u funkciji zadovoljavanja potreba građana naselja, a pogotovo nije u funkciji turizma našeg grada, naprotiv rastjeruje turiste koji borave u naselju. Nama ovakav lokal nije potreban, on je smetnja normalnom stanovanju i radu stanovnika u naselju.

O problemima je mnogo puta upoznata Policijska postaja u Poreču, kao i Državni inspektorat u Poreču. Od toga, nažalost, nema koristi, bez obzira na njihove višekratne intervencije.

Mi, potpisnici ove peticije, ne želimo da se ovo naselje u kojem je do sada vladao zavidan red i mir, pretvori u zonu nereda i noćnog života. Mi želimo da ovo naselje, kao i čitav grad Poreč bude mjesto gdje je ugodno živjeti kao što je bilo i prije rada "Rock caffe-a", mjesto gdje će biti ugodno živjeti i nakon otvaranja nekih eventualnih budućih lokala, mjesto gdje se poštuje red i pravo drugoga na miran život.

Mi, potpisnici ove peticije očekujemo i tražimo od vas, Gradskog poglavarstva da u skladu sa vašim ovlastima u najkraćem roku donesete odluku kao što je naprijed navedeno i koja će se primjenjivati bez odgode.

S poštovanjem!

Potpisnici peticije:

**********************************

II. Također podržavamo pritužbe građana na rad prodavaonice Vindije u Zagrebačkoj ulici gdje je odvod iz kuhinjske ventilacije izveden direktno kroz izlog na ulicu.

MO sumnja da su ishodovane sve potrebne dozvole i prihvaćen takav način odvoda kuhinjskih mirisa pa zato tražimo od nadležnih gradskih i inspekcijskih službi da poduzmu neophodne mjere sukladno svojim ovlastima

Predsjednik MO

Milan Markežić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email